Recept za testenine iz treh sestavin, za katerimi nori cel svet

Ste imeli naporen dan in iščete idejo, kaj bi za kosilo? Ponovno smo našli nekaj novega in to le iz treh preprostih sestavin.

Se »pici pasta« sliši zanimivo? No, le ena različica videa s tem receptom je zanimala kar osem milijonov uporabnikov platforme tiktok, mi pa predvidevamo, da bo navdušila tudi vas. Gre za doma narejene testenine, ki so na prvi pogled videti kot stročji fižol. A brez skrbi, pravzaprav so bolj podobne svaljkom, zato za njihovo pripravo ne boste potrebovali veliko časa. Sušenje pred kuhanjem ni potrebno, testo pa pripravimo kar v multipraktiku. Iz le treh sestavin. V nekaj minutah!

Od kod zelena barva?

Zelene testenine bomo pripravili iz mlade špinače, moke in soli. Od tod tako lepa barva. In le te tri sestavine potrebujemo. Recept s količinami navajamo spodaj, še prej pa naj vam povemo, da bo oblikovanje pici paste zelo zabavno. Ko sestavine združimo v multipraktiku, bomo testo z rokami povaljali v dolge kače, nato pa jih vrgli v krop, kjer se bodo skuhali v le nekaj minutah. Takšno kosilo je tudi odlična priložnost za druženje z otroki, saj vam lahko pri pripravi pomagajo. Oblikovanje bo namreč podobno igri s plastelinom. Preverite v spodnjem videu.

@monmackfoodPici pasta (not beans) 🥬 Written recipe on IG tomorrow! #pastatiktok #cookingvideo #foodtiktok #foodie♬ original sound – MonMackFood

Sestavine (za 2 porciji)

  • 120 g mlade špinače
  • 180 g moke
  • pol žličke soli

Dodatno

  • dve žlici masla
  • strok česna

Priprava

1. Špinačo operemo. Nato vse sestavine stresemo v multipraktik in meljemo, dokler se ne povežejo v testo. Pokrijemo ga s čisto kuhinjsko krpo in pustimo počivati 10 do 15 minut.

2. Vodo zavremo in jo solimo. Iz testa naredimo dolge svaljke in jih položimo v krop. Kuhamo jih nekaj minut, dokler ne priplavajo na površje.

3. Zdaj je čas, da na ponvi segrejemo maslo in na njem popražimo zdrobljen strok česna. Dodamo skuhane testenine in pražimo nekaj minut. Potresemo s parmezanom in postrežemo.

Poizkusite še: 3 sladice z zdrobom, kot jih še ne poznate

Fotografija: Foto4440/Getty Images

Opomba: Naslovna fotografija je simbolična
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana