
Malce bolj bogata različica.
Za 4 osebe. Čas priprave: 30 minut; čas kuhanja: 25 minut. Lahka priprava.
Sestavine
– 300 g dobro kuhanega krompirja
– šalotka, strok česna
– velika žlica rastlinskega olja
– 800–900 ml zelenjavne jušne osnove
– 150 g graha, 150 g regrata
– 2 veliki žlici kisle smetane, sol, mlet poper
– 4 koščke popečenega črnega kruha, 4 velike žlice sveže naribanega parmezana
– regratovi listi za okras
Priprava
1. Krompir olupite, operite in narežite na kocke.
2. Šalotko in česen olupite ter drobno sesekljajte. Popecite ju na vročem olju, dodajte krompir in zalijte z vodo, v kateri se je kuhala zelenjava (z jušno osnovo). Pustite rahlo vreti približno dvajset minut. Pet minut pred koncem kuhanja dodajte grah.
3. Regrat operite, očistite in grobo sesekljajte. Dodajte ga v juho, malo počakajte, nato dobro pretlačite. Vmešajte kislo smetano, solite in poprajte.
4. Juho nalijte v krožnike, dodajte koščke kruha in potresite s parmezanom. Okrasite z regratovimi listi in postrezite.
Priporočamo še: 4 napake, ki jih ne smete zagrešiti pri pripravi gob
Fotografije in recepti Guliver/Stockfood