Odprta Kuhinja

Rezine z jagodami in bezgom brez peke

Rezine z jagodami in bezgom brez peke (Foto: Blaž Samec)
Odpri galerijo
A+   A-
Za naš okus popolna sladičica! Vse skupaj bo narejeno v 20 minutah ali manj, le smetano pripravimo nekaj ur prej, da se prepoji z okusom.

V osrednjem delu Slovenije bo ta teden ustekleničena glavnina bezgovega sirupa. Zdaj pa lahko razmislite tudi o tem, kako še izkoristiti trenutek, ko nam narava ponuja tako čudovito in aromatično sestavino. Te jagodne rezine so nam ukradle srce, zato upamo, da jih ne boste spregledali. Presenečeni boste, kako preproste so in kako malo sestavin potrebujete zanje. Obljubimo, radi jih boste pripravljali in z njimi osrečevali najdražje, kajti kdo ne mara ene najboljših kombinacij okusov na tem svetu: jagode in bezeg vedno zmagajo!

Sestavine

  • 5 cvetov bezga
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 150 ml bezgovega sirupa
  • 300 g keksov petit beurre
  • 200 jagod

Priprava

  1. Suhe bezgove cvetove osmukamo v skledo. Pozorni smo, da ne dodamo pecljev. Prelijemo s smetano in pustimo, da se okusi na hladnem prepajajo nekaj ur.
  2. Pripravimo sladico: smetano precedimo in stepemo do mehkih vrhov, vmes po žličkah dodamo sladkor.
  3. Jagode drobno narežemo.
  4. Piškote drugega za drugim pomakamo v bezgov sirup in jih zlagamo v nekoliko večji podolgovat model za peko kruha, ki smo ga obložili s peki papirjem (da bomo lahko vzeli ven; mi smo delali z modelom s snemljivim robom, približno 10 x 30 cm).
  5. Premažemo s smetano in obložimo z narezanimi jagodami. Nanesemo drugo plast smetane in jagod, razporedimo še tretjo plast piškotov, dokončamo s smetano in jagodami.
  6. Vse skupaj damo v hladilnik za najmanj dve uri, da se plasti malo utrdijo.
  7. Preden postrežemo, narežemo na rezine ali kocke in vsako posebej posujemo s sveže osmukanimi bezgovimi cvetki.

Priprava: Neli Selan in Lei Sterle z BIC Ljubljana

Namig: Ta sladica je izredno lahkotna, aromatična in preprosta.

Ne spreglejte: Ponavljamo uspešnico: delavnica peke biskvita za torto in rulado, ki vedno uspe

Priporočamo še: Torta nutella na sodobni način, kot si jo je zamislila Lea Grom

 

 

Datum Objave: 20.5.2024 ob 07:05

Več iz te teme:

sladicejagodejagodne rezine

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja