Odprta Kuhinja

Ponavljamo uspešnico: delavnica peke biskvita za torto in rulado, ki vedno uspe

Delavnica peke biskvita za torto in rulado, ki vedno uspe (Foto: MD)
Odpri galerijo
A+   A-
Ker se dober glas širi v sosednjo vas, ste nam mnogi sporočili, da bi si želeli ponovitve delavnice o peki biskvita. Ponovno vabljeni, a pozor – mesta se hitro polnijo.

Pekli bomo osnovni biskvit za najboljšo domačo torto, da bo sočna in se ne bo drobila. Rulada pa bo imela končno lepega polža in ne bo počila.

Izvedeli boste vse trike in namige, da bo vaš izdelek popolno uspel, in se spoznali tudi z vso opremo, ki še kako olajša delo. Kaj pa namigi, kako te slastne dobrote nadevamo in jih naredimo lepe, da se ne sesedejo, še preden jih postavimo na mizo? Tudi to boste izvedeli v našem studiu, kjer se boste družili z našo odlično avtorico Jasmino Pirnar Krope (Yaska). Saj veste: popoln biskvit je osnova vsake dobre torte!

Tečaj je primeren za vse, ki radi pečete v domači kuhinji in vam biskvitno testo povzroča preglavice, pa tudi za začetnike.

Naučili se bomo:

  • sestavine (osnovne in dodatne);
  • razmerja (kako določimo količino sestavin);
  • priprava biskvita na dva načina;
  • pravilna peka;
  • pravilno shranjevanje;
  • kako do lepe oz. popolne oblike biskvita brez »hribčka«;
  • obdelava biskvita (rezanje, nadev, zunanja obdelava torte in dekoracija);
  • s čim navlažimo biskvit;
  • pogoste napake (biskvit ne naraste, se sesede, poči, se zelo drobi ali je zelo suh);
  • kriteriji za popolno rulado;
  • kako pravilno zvijemo rulado;
  • namigi in triki, da se rulada pri zvijanju ne lomi.

Vesele udeleženke tik pred začetkom delavnice z Jasmino Pirnar Krope (Foto: MD)
Vesele udeleženke tik pred začetkom delavnice z Jasmino Pirnar Krope (Foto: MD)

 

Datum Objave: 13.5.2024 ob 11:05

Več iz te teme:

Studio Odprta kuhinjakuharska delavnicabiskvit

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja