Ponavljamo uspešnico: delavnica peke biskvita za torto in rulado, ki vedno uspe
Pekli bomo osnovni biskvit za najboljšo domačo torto, da bo sočna in se ne bo drobila. Rulada pa bo imela končno lepega polža in ne bo počila.
Izvedeli boste vse trike in namige, da bo vaš izdelek popolno uspel, in se spoznali tudi z vso opremo, ki še kako olajša delo. Kaj pa namigi, kako te slastne dobrote nadevamo in jih naredimo lepe, da se ne sesedejo, še preden jih postavimo na mizo? Tudi to boste izvedeli v našem studiu, kjer se boste družili z našo odlično avtorico Jasmino Pirnar Krope (Yaska). Saj veste: popoln biskvit je osnova vsake dobre torte!
Tečaj je primeren za vse, ki radi pečete v domači kuhinji in vam biskvitno testo povzroča preglavice, pa tudi za začetnike.
Naučili se bomo:
- sestavine (osnovne in dodatne);
- razmerja (kako določimo količino sestavin);
- priprava biskvita na dva načina;
- pravilna peka;
- pravilno shranjevanje;
- kako do lepe oz. popolne oblike biskvita brez »hribčka«;
- obdelava biskvita (rezanje, nadev, zunanja obdelava torte in dekoracija);
- s čim navlažimo biskvit;
- pogoste napake (biskvit ne naraste, se sesede, poči, se zelo drobi ali je zelo suh);
- kriteriji za popolno rulado;
- kako pravilno zvijemo rulado;
- namigi in triki, da se rulada pri zvijanju ne lomi.
Kdaj: Četrtek, 6. 6., ob 17. uri (tečaj traja 3 do 4 ure)
Kje: Studio Odprta kuhinja, Slovenčeva ulica 19 a v Ljubljani
Cena: 54,90 EUR
Število mest je zelo omejeno: 12
Prijavite se in plačate TUKAJ. Vaše mesto je rezervirano s plačilom.