Rižev narastek, ki ga ne boste mogli pozabiti

Odpri galerijo
A+ A-
Sočno sredico narišejo jabolka, naribana in dopolnjena s kančkom mletega cimeta.
Sestavine (za 8–10 kosov)
- 250 g riža
- 1 l mleka
- 5 jajc
- 5 žlic sladkorja
- 5 žlic olja
- 5 manjših jabolk
- 5 žlic mletih orehov (po želji)
- 1 vaniljev sladkor
- mleti cimet
- ščep soli
Priprava
1. V mleku, ki smo mu dodali ščepec soli in vaniljev sladkor, skuhamo riž. Vmes večkrat premešamo in pazimo, da mleko le rahlo vre. Nato odstavimo in ohladimo. Ko se hladi, olupimo jabolka in jih na grobo naribamo.
2. Iz beljakov naredimo trd sneg, rumenjake zmešamo s sladkorjem in jim na koncu dodamo še olje. Rumenjake dodamo v ohlajen riž, nato v zmes previdno vmešamo trd beljakov sneg. V namaščen pekač vlijemo polovico zmesi, po vrhu enakomerno posujemo jabolka. Potresemo s cimetom in dodamo še preostanek riževe zmesi.
3. Poravnamo in pečemo 40–50 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija.
Preberite še: Kako naredimo sirnico (VIDEO)
Fotografija: Špela Ankele
Datum Objave: 7.10.2022 ob 07:10