Rižota z bučnim oljem
A+ A-
Prvi predlog skupine Margetnčari.
Sestavine
- 50 dag piščančjih beder
- 50 dag riža za rižote
- 25 dag ptujskega luka
- 2 dl hladno stisnjenega bučnega olja
- 4 stroki česna
- 40 dag »prašičje« buče (velike hruškaste oblike in mesnatega jedra)
- 3 korenčki
- 2 žlici masla
- pest praženih bučnic
- sol, poper, lovor, timijan, drobnjak
- zelenjavna osnova (namesto vode za zalivanje): kos čebule, pora, korenja, cvetače, kolerabe, zelene, poper v zrnju, sol
Priprava
1. Meso narežemo na koščke in ga mariniramo s soljo, poprom in timijanom.
2. V lonec zlijemo 1,5 dl bučnega olja in pogrejemo. Na njem prepražimo nasekljano čebulo, ko postekleni, dodamo česen in meso. Dušimo, dodatno začinimo in mešamo približno 30 minut.
3. Dodamo riž, na kocke narezano bučo in korenje ter lovor.
4. Dušimo ob stalnem mešanju približno 5 minut, nato postopoma zalivamo z jušno osnovo, ki smo jo pripravili iz navedenih sestavin, ali vodo.
5. Na koncu v rižoto vmešamo maslo, nasekljan drobnjak in pest grobo mletih bučnic.
6. Preden ponudimo, pokapamo s hladnim bučnim oljem.
Poizkusite še: Zapečeni makaroni z rdečo peso in šunko
Fotografija:
Datum Objave: 20.2.2018 ob 11:02