Rižota z radičem

Sezonsko kosilo za dva.

Sestavine

– glavica rdečega radiča (najboljši izbor je treviški radič)
– rezina rumene buče
– majhna rdeča čebula
– 300 g riža za rižoto
– 3 žlice oljčnega olja
– 500 ml vroče vode
– 100 ml dobrega rdečega vina
– 3 stroki česna
– sol in poper
– sveža zelišča (timijan, šetraj, peteršilj, žajbelj)

Priprava

1. Radič in čebulo narežemo na trakove, bučo na kockice, česen sesekljamo. Na olju na hitro popražimo čebulo, dodamo riž in pražimo, da postekleni. Primešamo polovico narezane buče in radiča ter česen, popražimo in zalijemo z vinom. Znižamo temperaturo, mešamo, da tekočina izpari, nato postopoma zalivamo z vročo vodo in pogosto premešamo po dnu.

2. Nekje na polovici kuhanja riža vmešamo preostalo bučo in radič ter drobno sesekljana zelišča, solimo in popramo.

Opomba: Rižota naj bo sočna, zrna riža povezana, vendar še čvrsta.
Poizkusite še: Preprosta juha iz svežega zelja

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana