Rumove kroglice presenečenja: sočne, mehke in čudovitega okusa

Odpri galerijo
A+ A-
Priljubljeni ježki v novi preobleki bodo kot nalašč za božični čas.
Ste opazili, kako nam letos prijajo klasični recepti? Najbrž zato, ker nam prinašajo občutek trajnosti, občutek tega, da ni vse samo trenutna modna muha, občutek tega, da bodo tudi prazniki nekoč spet enako brezskrbni, odprti in sproščeni. Zato ponovno recept za retro kroglice, ki so večini zelo okusne, te pa še posebno sočne. Sama imam rada »mokre« in ne preveč sladke sladice, zato pogosto dodajam rahlo kislo sadje, kar se je super obneslo tudi pri jabolčnih ježkih, objavljenih nekaj časa nazaj – mojo taščo so tako navdušili, da sem jih naredila že nekajkrat.
Rumove kroglice
- 2 sladki mandarini (210 g, olupljeni 175 g; zmleti v blenderju 185 ml)
- 160 g mletih sladkih piškotov
- 10 g mlete rožičeve moke
- 1/2 žličke cimeta
- žlička medu
- žlička ruma ali rumova aroma
Priprava
1. Mandarini olupimo, damo v mešalnik in temeljito zmeljemo.
2. Piškote in zmleti mandarini pomešamo, nato počasi dodajamo druge sestavine in sproti mešamo. Dobimo gosto mazavo »pasto«.
3. Z rokami oblikujemo za oreh velike kroglice, jih povaljamo v mletih mandljih in postavimo v hladilnik za približno uro.
Priporočamo še: Puhasti parklji za prihod Miklavža
Na Deloindom.si priporočajo: VIDEO: Pred kidanjem raztegnite in ogrejte svoje mišice
Datum Objave: 3.12.2020 ob 09:12