Rumove kroglice presenečenja: sočne, mehke in čudovitega okusa

Priljubljeni ježki v novi preobleki bodo kot nalašč za božični čas.

Ste opazili, kako nam letos prijajo klasični recepti? Najbrž zato, ker nam prinašajo občutek trajnosti, občutek tega, da ni vse samo trenutna modna muha, občutek tega, da bodo tudi prazniki nekoč spet enako brezskrbni, odprti in sproščeni. Zato ponovno recept za retro kroglice, ki so večini zelo okusne, te pa še posebno sočne. Sama imam rada »mokre« in ne preveč sladke sladice, zato pogosto dodajam rahlo kislo sadje, kar se je super obneslo tudi pri jabolčnih ježkih, objavljenih nekaj časa nazaj – mojo taščo so tako navdušili, da sem jih naredila že nekajkrat.

Rumove kroglice

  • 2 sladki mandarini (210 g, olupljeni 175 g; zmleti v blenderju 185 ml)
  • 160 g mletih sladkih piškotov
  • 10 g mlete rožičeve moke
  • 1/2 žličke cimeta
  • žlička medu
  • žlička ruma ali rumova aroma

Priprava

1. Mandarini olupimo, damo v mešalnik in temeljito zmeljemo.

2. Piškote in zmleti mandarini pomešamo, nato počasi dodajamo druge sestavine in sproti mešamo. Dobimo gosto mazavo »pasto«.

3. Z rokami oblikujemo za oreh velike kroglice, jih povaljamo v mletih mandljih in postavimo v hladilnik za približno uro.

Priporočamo še: Puhasti parklji za prihod Miklavža
Na Deloindom.si priporočajo: VIDEO: Pred kidanjem raztegnite in ogrejte svoje mišice
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed