Sacherjeva rulada: bolj preprosta kot torta

Ko legendarna torta dobi sestro v obliki rulade. Katera je boljša? No, ta recept je vsekakor bližnjica do pravega okusa.

Tjaša Vede in Blaž Mikuljan (Midva kuhava): »Ko se ti zalušta sočne čokoladne torte z marmelado, moraš običajno skočiti v kočijo in odpeketati vse do Dunaja. Tam namreč stoji hotel Sacher, ki se ponaša z legendarno torto. Ker sva midva pogosto na tesnem s časom, sva na neprestanem lovu za časovno učinkovitimi recepti in tako je pri ubiranju bližnjice do Sacherjeve torte nastala ta rulada.« Recept iz nove knjige #sladice, ki je pravkar izšla pri založbi Kmečki glas.

Sacherjeva rulada

Biskvit

  • 200 g jedilne čokolade
  • 150 g masla
  • 6 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 150 g moke

Preliv

  • 150 g jedilne čokolade
  • 100 ml sladke smetane

Dodatno

  • marelična marmelada

Preprosta

1. Najprej prepričamo pečico, da se segreje na 180 stopinj.

2. Maslo in čokolado raztopimo nad soparo do žametne teksture.

3. Jajca ločimo in rumenjake stepemo s sladkorjem, beljake pa v čvrst sneg. Rumenjakom dodamo stopljeno čokolado in nato moko. Na koncu s spatulo nežno vmešamo še sneg iz beljakov. Testo vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko.

4. Pekač damo v pečico za 10 do 15 minut.

5. Ko je biskvit pečen, počakamo toliko, da se nekoliko oddahne, minuto, dve, nato po njem na debelo namažemo marelično marmelado in ga tesno zvijemo. Rulada naj se popolnoma ohladi na sobni temperaturi, nato pa le v hladilnik z njo.

6. Pripravimo preliv: smetano zavremo in prelijemo čez nalomljeno čokolado. Premešamo do homogene zmesi, s katero premažemo rulado in jo damo nazaj v hladilnik, kjer naj pridno čaka 2 uri.

Namig: Po tem času si verjetno ne morete več pomagati, zato pograbite mačeto in si odsekajte lep debel kos rulade. Ne pozabi na kepo stepene smetane! Bogat biskvit in drzna marmelada se združita v simfonijo okusov, vredno dunajskega prestižnega hotela.
Preberite tudi: 6 kultnih tort z recepti za domačo uporabo

Fotografija: Midva kuhava

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed