Sadna zavojčka

Z omako iz kokosa in maskarponeja.

Za dva. Priprava: 15 minut, peka: 15 minut, na osebo: pribl. 305 kcal.

Sestavine

– pribl. 600 g mešanega sadja (npr. grozdja brez koščic, jagod, banan, hrušk in marelic)
– žlica trsnega sladkorja
– mleti cimet
– listi melise ali mete za okrasitev

Omaka
– 50 g maskarponeja
– 25 ml kokosovega mleka
– žlička trsnega sladkorja
– po želji kanček kokosovega likerja

Priprava

1. Vse sestavine za omako zmešamo z ročnim mešalnikom, da dobimo gosto omako. Do postrežbe postavimo na hladno.

2. Sadje operemo, očistimo, po potrebi olupimo in/ali izkoščičimo in narežemo na grižljaj velike koščke. Vse zmešamo.

3. Na delovno površino položimo 2 velika kosa aluminijaste folije. Sadje damo v sredino folije ter potresemo s sladkorjem in mletim cimetom. Folijo dobro zapremo, da dobimo zavojček. Položimo na vroč žar in na zmernem ognju pečemo približno 15 minut. Predenemo na globoka krožnika in odpremo. Sadje po želji okrasimo z listi melise ali mete ter postrežemo z dobro ohlajeno omako iz kokosa in maskarponeja.

Fotografija: Žar. Tako preprosto.

Preberite še: Po korakih: morski linguini z džinom (FOTO)
Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed