Segedin golaž

Za dneve, ko ne utegnemo kuhati, lahko vnaprej pripravimo segedin.

Sestavine za 4 osebe

  • 800 g svinjskega plečeta
  • 1 kg kislega zelja
  • 2–3 čebule
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • olje
  • mleta paprika, brinove jagode
  • lovorjev list, kumina, sol, poper

Priprava

1. Na olju prepražimo sesekljano čebulo in česen.

2. Meso, ki smo ga narezali na od 2 do 3 centimetre velike kocke, dodamo k čebuli in pražimo 15 minut, večkrat premešamo.

3. Potresemo z rdečo papriko, dodamo paradižnikovo mezgo ter dobro premešamo.

4. Dodamo kislo zelje in preostale začimbe ter prilijemo vodo, toliko, da je jed pokrita.

5. Na zmernem ognju kuhamo slabo uro. Po želji dodamo žlico kisle smetane.

Besedilo: A.K.

Naslovna fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.