Odprta Kuhinja

Sestavina, ki naredi solato naravnost izjemno

Inčuni so bombice okusa, ki lahko izboljšajo prav vsako solato. Z njimi se lahko poigrate tudi pri pripravi preliva. (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Solate si privoščimo vsak dan, zato si zaslužijo, da so pripravljene s pozornostjo. Tako bomo v skledi, polni zdravja, tudi uživali.


Za dobro solato računaj na inčune. Kadar delamo z odličnimi sestavinami, se potrdi pravilo, da kakovost vedno premaga količino. Tu na rukoli in češnjevcih kraljujejo inčuni – prave zakladnice okusa po morju z odlično teksturo. Še hiter preliv in hrustljavi česnovi krutoni, pa je dopustniška solata kompletna.
Preberite tudi: Tako Bine Volčič najraje pripravi zeleno solato

Solata z inčuni in česnovimi krutoni


Inčuni so bombice okusa, ki lahko izboljšajo prav vsako solato. Z njimi se lahko poigrate tudi pri pripravi preliva. (Foto: Midva kuhava)
Inčuni so bombice okusa, ki lahko izboljšajo prav vsako solato. Z njimi se lahko poigrate tudi pri pripravi preliva. (Foto: Midva kuhava)


Solata

  • 100 g rukole

  • 200 g češnjevih paradižnikov

  • 18 vloženih inčunov


Preliv

  • 6 žlic oljčnega olja

  • 3 žlice jabolčnega kisa

  • žlička gorčice

  • 2 stroka česna

  • šalotka

  • sol, poper


Krutoni

  • 60 g belega kruha

  • strok česna

  • žlica oljčnega olja


Priprava


1. Preliv: česen olupimo in nasekljamo na res drobno. Šalotko olupimo in jo prav tako fino sesekljamo.

2. V kozarčku z metlico zmešamo oljčno olje, kis, gorčico, česen in šalotko. Dodamo ščepec soli in ščepec popra.

3. Preliva ne solimo preveč, saj so že inčuni izrazito slani.

4. Krutoni: beli kruh s skorjo natrgamo na koščke, velike za grižljaj. V široko ponev vlijemo žlico oljčnega olja in dodamo olupljen in strt strok česna. Ponev segrejemo na srednji temperaturi, nato v vroče olje stresemo koščke kruha. Med mešanjem jih pražimo toliko časa, da se lepo zapečejo.

5. Solata: po večjem krožniku potresemo rukolo, po njej razporedimo narezane češnjevce in inčune. Prelijemo s poljubno količino preliva in postrežemo.
Priporočamo še: Malce drugačni bučkini polpeti iz pečice, ki so nas popolnoma navdušili (VIDEO)

Naslovna fotografija: Zbynek Pospisil/Getty Images

Onaplus.si: Hana Karim: Mama in glina sta najboljši učiteljici
Datum Objave: 29.6.2022 ob 07:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: