Sestavina, ki naredi solato naravnost izjemno
Odpri galerijo
A+ A-
Solate si privoščimo vsak dan, zato si zaslužijo, da so pripravljene s pozornostjo. Tako bomo v skledi, polni zdravja, tudi uživali.
Preberite tudi: Tako Bine Volčič najraje pripravi zeleno solato
Solata z inčuni in česnovimi krutoni
Solata
- 100 g rukole
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 18 vloženih inčunov
Preliv
- 6 žlic oljčnega olja
- 3 žlice jabolčnega kisa
- žlička gorčice
- 2 stroka česna
- šalotka
- sol, poper
Krutoni
- 60 g belega kruha
- strok česna
- žlica oljčnega olja
Priprava
1. Preliv: česen olupimo in nasekljamo na res drobno. Šalotko olupimo in jo prav tako fino sesekljamo.
2. V kozarčku z metlico zmešamo oljčno olje, kis, gorčico, česen in šalotko. Dodamo ščepec soli in ščepec popra.
3. Preliva ne solimo preveč, saj so že inčuni izrazito slani.
4. Krutoni: beli kruh s skorjo natrgamo na koščke, velike za grižljaj. V široko ponev vlijemo žlico oljčnega olja in dodamo olupljen in strt strok česna. Ponev segrejemo na srednji temperaturi, nato v vroče olje stresemo koščke kruha. Med mešanjem jih pražimo toliko časa, da se lepo zapečejo.
5. Solata: po večjem krožniku potresemo rukolo, po njej razporedimo narezane češnjevce in inčune. Prelijemo s poljubno količino preliva in postrežemo.
Priporočamo še: Malce drugačni bučkini polpeti iz pečice, ki so nas popolnoma navdušili (VIDEO)
Naslovna fotografija: Zbynek Pospisil/Getty Images
Onaplus.si: Hana Karim: Mama in glina sta najboljši učiteljici
Datum Objave: 29.6.2022 ob 07:06