Odprta Kuhinja

Sirupi: Imamo 5 novih receptov

Odpri galerijo
A+   A-
Nekateri prej, nekateri pozneje, ampak številni med nami se bomo v prihodnjih dnevih in tednih zapodili v grm z dišečimi čipkastimi cvetovi – bezeg. Če boste razpoloženi za eksperimentiranje, se spomnite, da ste tu prebrali recepte za še boljše sirupe.


Malo smo pohiteli s sirupi in v naši najljubši kuhinji, v Centru kulinarike in turizma Kult316, pripravili še poskus, ki je vezan na pomladni čas. Izbrali smo pet novih receptov za sirupe – v angleškem jeziku se jim reče srčniki, cordial –, s katerimi v voljni, a hkrati nepopustljivi objem sladkorja ujamemo okuse, ki nas navdušujejo med letom. Bolj kultnega, kot je bezgov, pri nas ni in zato smo se najprej poigrali s tem.
Priporočamo še: Bezgov sirup, kot ga pripravi Bine Volčič

To je najboljši bezgov sirup


Naš favorit za bezgov sirup. Dodamo mu jagode.

ni podpisa
ni podpisa


Melisin sirup z limeto


Malce prilagojena izvedba. V letošnji pomladi, ko se nobeno rastje nikamor ne zgane, samo citronska melisa raste prav nebrzdano. In zakaj tega ne bi izkoristili za melisin sirup.

Refreshing drink with cucumber, lime, mint. Detox concept. White rustic table. Copy space
Refreshing drink with cucumber, lime, mint. Detox concept. White rustic table. Copy space


Koprivni sirup


Kopriva ima značilen okus, zato predlagamo, da količino, ki jo namakate, prilagodite svojemu okusu.

A bunch of nettle on a wooden table for cooking
A bunch of nettle on a wooden table for cooking


Poprov sirup, ki vas bo navdušil


Eksotični okus pragozda. Preizkusite nekaj novega! Poprov sirup bo dobrodošla popestritev med poletnimi pijačami. Mi ga obožujemo.

Close up of barman hands pouring alcoholic drink in to a jigger to prepare a cocktail, with basil leaves and lemons on the bar counter.
Close up of barman hands pouring alcoholic drink in to a jigger to prepare a cocktail, with basil leaves and lemons on the bar counter.


Malinovec z vrtnicami


To je pijača naše in vaše mladosti. Tokrat v bolj nobel izvedbi.

ni podpisa
ni podpisa

Datum Objave: 29.5.2019 ob 14:05

Več iz te teme:

sirupbezgov sirupmalinovecpoprov sirupmelisin sirupkoprivni sirup

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.