Skutni štruklji s špinačo

Zraven ponudimo hrustljavo ocvrte koprive.

Sestavine

– 500 g mehkejšega maslenega testa
– 300 g skute, 1 jajce
– 400 g špinače
– 150 g mladega ovčjega sira
– žlica masla, sol, poper
– 50 g sladke smetane
– 150 g divjih špargljev
– dve pesti koprivnih vršičkov

Priprava

1. Masleno testo razvaljamo na primerno debelino za štruklje.

2. Skuto pretlačimo, ji dodamo jajce ter sol in poper. Skutni nadev namažemo na testo in dodamo špinačo. Štruklje, zavite v prozorno folijo, v vodni kopeli kuhamo pri temperaturi 90 do 100 stopinj eno uro.

3. Ovčji sir na šibkem ognju raztopimo na maslu, ga zalijemo s smetano in slabo zajemalko vode, v kateri so se kuhali štruklji, in pokuhamo do primerne gostote. Dodamo nasekljane šparglje in po potrebi še malo kropa.

4. Koprivne vršičke ocvremo v vročem olju, približno 30 do 40 sekund, nato jih položimo na papirnato brisačo, da se olje odcedi. V toplem in suhem prostoru jih pustimo kakšno uro, tako postanejo hrustljavi.

Recept: Peter in Vildana Patajac
Fotografija: Mateja Jordović Potočnik

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed