Skutni zavitek z marelicami

Porabimo zrele marelice!

Priprava 20 minut, čas peke 20–25 minut.

Sestavine

– 500 g svežega razvaljanega list­natega testa (ali zamrznjenega)
– 500 g skute
– 2 jajci
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 100 g sladkorja
– cimet
– 2 žlici pšeničnega zdroba
– 500–750 g svežih marelic

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200–220 stopinj Celzija. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko.

2. Za nadev v posodo stresemo skuto, dodamo jajci, vaniljev sladkor, sladkor, cimet in zdrob. Premešamo.

3. Marelice razpolovimo, odstranimo koščico in grobo narežemo.

4. Razvaljano testo namažemo z nadevom, bogato obložimo z marelicami, zvijemo in prestavimo na pekač.

5. Postavimo v pečico in pečemo 20–25 minut, da se hrustljavo zapeče. Pečen zavitek potresemo s sladkorjem v prahu.

6. Ponudimo kot posladek po zelenjavni juhi, na primer cvetačni z blitvo.

Fotografija: Krištof Koman

Priporočamo še: Sočno jogurtovo poletno pecivo z marelicami
Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed