Odprta Kuhinja

Skutni zavitek z marelicami

Odpri galerijo
A+   A-
Porabimo zrele marelice!



Priprava 20 minut, čas peke 20–25 minut.

Sestavine


- 500 g svežega razvaljanega list­natega testa (ali zamrznjenega)
- 500 g skute
- 2 jajci
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 100 g sladkorja
- cimet
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- 500–750 g svežih marelic

Priprava


1. Pečico segrejemo na 200–220 stopinj Celzija. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko.

2. Za nadev v posodo stresemo skuto, dodamo jajci, vaniljev sladkor, sladkor, cimet in zdrob. Premešamo.

3. Marelice razpolovimo, odstranimo koščico in grobo narežemo.

4. Razvaljano testo namažemo z nadevom, bogato obložimo z marelicami, zvijemo in prestavimo na pekač.

5. Postavimo v pečico in pečemo 20–25 minut, da se hrustljavo zapeče. Pečen zavitek potresemo s sladkorjem v prahu.

6. Ponudimo kot posladek po zelenjavni juhi, na primer cvetačni z blitvo.

Fotografija: Krištof Koman
Priporočamo še: Sočno jogurtovo poletno pecivo z marelicami
Datum Objave: 9.7.2019 ob 10:07

Več iz te teme:

mareliceskutazavitek

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.