
Porabimo zrele marelice!
Priprava 20 minut, čas peke 20–25 minut.
Sestavine
– 500 g svežega razvaljanega listnatega testa (ali zamrznjenega)
– 500 g skute
– 2 jajci
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 100 g sladkorja
– cimet
– 2 žlici pšeničnega zdroba
– 500–750 g svežih marelic
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200–220 stopinj Celzija. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko.
2. Za nadev v posodo stresemo skuto, dodamo jajci, vaniljev sladkor, sladkor, cimet in zdrob. Premešamo.
3. Marelice razpolovimo, odstranimo koščico in grobo narežemo.
4. Razvaljano testo namažemo z nadevom, bogato obložimo z marelicami, zvijemo in prestavimo na pekač.
5. Postavimo v pečico in pečemo 20–25 minut, da se hrustljavo zapeče. Pečen zavitek potresemo s sladkorjem v prahu.
6. Ponudimo kot posladek po zelenjavni juhi, na primer cvetačni z blitvo.
Fotografija: Krištof Koman