Sladki kruh s korenjem in jabolkom za popestritev zajtrkov

Jabolko in korenje, združena v zapeljivo dišečem kruhu. Zraven odlično tekne domače maslo, tudi med ali javorjev sirup.

Za pekač 25 x 9 cm.

Sestavine

– 50 g drobno naribanega korenja
– 50 g (približno pol)
– naribanega jabolka
– žlica limonovega soka
– 60 g sladkorja
– jajce
– zavitek vaniljevega sladkorja
– 2 žlici creme fraiche (lahko kisla smetana ali grški jogurt)
– 4 žlice olja
– 140 g bele moke
– 2 žlički cimeta (lahko manj)
– pol žličke sode bikarbone
– žlička pecilnega praška

Priprava

1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.

2. Zmešamo naribano korenje, jabolko in limonov sok.

3. Posebej v posodi zmešamo moko, cimet, sodo bikarbono in pecilni prašek. Postavimo na stran.

4. Sladkor, jajce in vaniljev sladkor z ročno metlico dobro stepemo. Dodamo creme fraiche, olje in dobro premešamo. Hitro dodamo suhe sestavine (presejmo jih v zmes), na koncu še naribano korenje in jabolka. Pazimo, da ne mešamo preveč.

5. Zmes pretresemo v pomaščen pekač, posut z drobtinami, po želji po vrhu posujemo z oreščki in pečemo 35–40 minut.

Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana