Sladki kruhki z marcipanom in kakijem
Odpri galerijo
A+ A-
Priprava današnjih kruhkov je sila preprosta. So mehki, sočni in dišeči. Odlični tudi za na pot.
Sestavine
Za devet kosov.
- 280 g moke (180 g bele in 100 g bele pirine)
- 80 g sladkorja
- žlička pecilnega praška
- trtjina žličke sode bikarbone
- pol žličke vanilje v prahu
- 50 g hladnega masla
- 70 g marcipana
- 1 dl nestepene sladke smetane
- jajce
- 80 g na koščke narezanega kakija
Priprava
1. Pripravimo večji pekač in ga obložimo s peki papirjem.
2. Pečico vključimo na 175 stopinj Celzija.
3. Moko presejemo in zmešamo s sladkorjem, pecilnim praškom, sodo bikarbono in vaniljo v prahu. Dodamo na koščke narezano maslo in ga z rokami dobro vgnetemo v moko, da se v njej razpusti. Dodamo še natrgan (ali drobno narezan) marcipan in spet vse z rokami premešamo. Na koncu v moko narahlo vmešamo koščke kakija.
4. V posebni posodici z metlico na hitro zmešamo sladko smetano in jajce. Prilijemo k suhim sestavinam in z žlico premešamo. Testo bo precej lepljivo. Z žlico polagamo kupčke na pekač. Po vrhu jih po želji posujemo s sladkorjem, nalistanimi mandlji …
5. Kruhke pečemo 23–27 minut, odvisno tudi od velikosti.
Priporočamo še: Božanska kakijeva krema
Peče in fotografira Ana Bulat
Datum Objave: 19.11.2019 ob 17:11