Odprta Kuhinja

Sladki kruhki z marcipanom in kakijem

Odpri galerijo
A+   A-
Priprava današnjih kruhkov je sila preprosta. So mehki, sočni in dišeči. Odlični tudi za na pot.


Sestavine


Za devet kosov.

  • 280 g moke (180 g bele in 100 g bele pirine)

  • 80 g sladkorja

  • žlička pecilnega praška

  • trtjina žličke sode bikarbone

  • pol žličke vanilje v prahu

  • 50 g hladnega masla

  • 70 g marcipana

  • 1 dl nestepene sladke smetane

  • jajce

  • 80 g na koščke narezanega kakija


Priprava


1. Pripravimo večji pekač in ga obložimo s peki papirjem.

2. Pečico vključimo na 175 stopinj Celzija.

3. Moko presejemo in zmešamo s sladkorjem, pecilnim praškom, sodo bikarbono in vaniljo v prahu. Dodamo na koščke narezano maslo in ga z rokami dobro vgnetemo v moko, da se v njej razpusti. Dodamo še natrgan (ali drobno narezan) marcipan in spet vse z rokami premešamo. Na koncu v moko narahlo vmešamo koščke kakija.

4. V posebni posodici z metlico na hitro zmešamo sladko smetano in jajce. Prilijemo k suhim sestavinam in z žlico premešamo. Testo bo precej lepljivo. Z žlico polagamo kupčke na pekač. Po vrhu jih po želji posujemo s sladkorjem, nalistanimi mandlji …

5. Kruhke pečemo 23–27 minut, odvisno tudi od velikosti.
Priporočamo še: Božanska kakijeva krema

Peče in fotografira Ana Bulat
Datum Objave: 19.11.2019 ob 17:11

Več iz te teme:

kakisladki kruhki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja