Sladki kruhki z marcipanom in kakijem

Priprava današnjih kruhkov je sila preprosta. So mehki, sočni in dišeči. Odlični tudi za na pot.

Sestavine

Za devet kosov.

  • 280 g moke (180 g bele in 100 g bele pirine)
  • 80 g sladkorja
  • žlička pecilnega praška
  • trtjina žličke sode bikarbone
  • pol žličke vanilje v prahu
  • 50 g hladnega masla
  • 70 g marcipana
  • 1 dl nestepene sladke smetane
  • jajce
  • 80 g na koščke narezanega kakija

Priprava

1. Pripravimo večji pekač in ga obložimo s peki papirjem.

2. Pečico vključimo na 175 stopinj Celzija.

3. Moko presejemo in zmešamo s sladkorjem, pecilnim praškom, sodo bikarbono in vaniljo v prahu. Dodamo na koščke narezano maslo in ga z rokami dobro vgnetemo v moko, da se v njej razpusti. Dodamo še natrgan (ali drobno narezan) marcipan in spet vse z rokami premešamo. Na koncu v moko narahlo vmešamo koščke kakija.

4. V posebni posodici z metlico na hitro zmešamo sladko smetano in jajce. Prilijemo k suhim sestavinam in z žlico premešamo. Testo bo precej lepljivo. Z žlico polagamo kupčke na pekač. Po vrhu jih po želji posujemo s sladkorjem, nalistanimi mandlji …

5. Kruhke pečemo 23–27 minut, odvisno tudi od velikosti.

Priporočamo še: Božanska kakijeva krema

Peče in fotografira Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed