Odprta Kuhinja

Sladki zavitek z vašo najljubšo poletno sestavino

Odpri galerijo
A+   A-
Zavitek z bučkami in skuto v sladki različici. Božanski je!



Ste vedeli, da so bučke ena redkih vrst zelenjave, ki je uporabna tudi v sladkih receptih? Neizrazitost ponavadi ni kaj prida cenjena lastnost, ampak po drugi strani pomeni univerzalnost – in to bučkam prinese veliko častilcev. Tako, kot jih bo ta zavitek z bučkami. No, pravzaprav 4 zavitki – razdelimo med širše sorodstvo in zablestimo s tem nenavadnim, a odličnim receptom.

Sestavine



  • 600 g naribanih bučk (cca. 2 večji bučki)

  • 400 g skute

  • 6 zvrhanih žlic rjavega sladkorja

  • 2 zavitka (po 10 g) vaniljevega sladkorja

  • 2 žlički lupinice bio limone

  • 150 g masla, 6 žlic mleka

  • 2 večji jajci (L)

  • 5–6 žlic pšeničnega zdroba

  • vlečeno testo (12 listov)

  • sladkor v prahu


Priprava


1. Maslo in mleko damo v kozico in na manjšem do zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se maslo popolnoma raztopi.

2. Naribamo bučke in dodamo skuto, sladkor, vaniljev sladkor, limonovo lupinico, pšenični zdrob in razžvrkljani jajci. Vse skupaj dobro premešamo.

3. Pripravimo testo za nadev. Za 1 zavitek (štrudelj) v pekaču potrebujemo 3 liste vlečenega testa.

4. Vzamemo prvega, ga premažemo z raztopljenim maslom z mlekom, nanj položimo drugega in ga spet narahlo premažemo. Tretji list testa premažemo samo po polovici, ga prepognemo po dolžini ter z njim podaljšamo naše testo za zavitek. Nadev razdelimo na 4 dele. Testo nadevamo s četrt nadeva, ob robu, in zavijemo v štrudelj.

5. Zavitke polagamo v rahlo pomaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Tako ponovimo s preostalimi sestavinami. Dobimo 4 zavitke. Premažemo jih z raztopljenim maslom z mlekom, ki nam še ostane.

6. Pečemo v pečici, segreti na 180–200 stopinj, 25–30 minut. Vroč zavitek pokrijemo za 10 minut. Potresemo ga še s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Priporočamo še: Vse, kar moramo vedeti, da kuhanje marmelade uspe
Datum Objave: 10.7.2020 ob 08:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: