Slan kostanjev štrukelj

Recept bralke Irene Hitti.

Sestavine

– vlečeno testo
– 400 g moke, žlica kisa, 2 žlici olja
– jogurtov lonček mlačne vode
– jajce, sol
– nadev
– 500 g kostanja, sol, timijan, majaron
– 300 g maskarponeja

Priprava

1. Testo: iz sestavin naredimo gladko testo, hlebček pokrijemo s segreto posodo in pustimo pol ure, da počiva.

2. Kostanj križno zarežemo tako globoko, da prerežemo tudi notranjo kožico. Po 10 jih dajemo v mikrovalovno pečico za minuto in jih takoj oluščimo (uporabimo krpo).

3. Tako pripravljen kostanj skuhamo v slani vodi, ki ji dodamo 2 vejici timijana in 2 vejici majarona. Kuhanega pretlačimo s tlačilko za pire.

4. Vlečeno testo razvaljamo in raztegnemo, vendar ne pretanko. Pomažemo ga z maskarponejem in posujemo s pretlačenim kostanjem.

5. Testo zvijamo v valj in razdelimo na dva dela. Enega damo na folijo in spravimo v zamrzovalnik, drugo polovico položimo na mokro krpo, potreseno z drobtinami, zavijemo in kuhamo v slanem kropu 30 minut.

6. Kuhan štrukelj razrežemo kot rulado.

Opomba: Za nadev ne uporabljam dodatnih začimb, ker je okus kostanja tako blag, da bi ga začimbe preglasile, pravi Irena.

Naslovna fotografija: Uroš Hočevar

Poizkusite še: Preproste kostanjeve rezine

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.