Slasten grozdni zavitek

Ko se ga naveličamo zobati, lahko grozdje porabimo v zavitku.

Sestavine

Testo
– 50 dag gladke moke
– 3–4 žlice olja
– 3 dl mlačne vode

Namig: lahko pa uporabite kupljeno vlečeno testo ali listnato testo kot na fotografiji.

Nadev
– 1 kg rdečega grozdja
– 5 dag mandljev
– 2–3 piškoti
– vaniljev sladkor
– 3 žlice sladkorja
– ščep cimeta
– 7 dag stopljenega masla

Priprava

1. Iz moke, olja in vode, ki jo prilivamo postopoma, zamesimo gladko testo, pokrijemo s toplo skledo in pustimo počivati najmanj pol ure. Uporabimo lahko tudi kupljeno vlečeno testo ali pa listnato, če nam je ljubše.

2. Piškote damo v vrečko za vlaganje in jih zdrobimo z valjarjem. Mandlje drobno sesekljamo.

3. Grozdje operemo in osmukamo jagode; če so zelo velike, jih prerežemo na pol. Stresemo jih v skledo, dodamo sladkor, vaniljev sladkor in cimet ter premešamo. Pekač, v katerem bomo pekli zavitek, namastimo, pečico vključimo na 200 stopinj Celzija.

4. Na delovno površino damo prt, ga rahlo pomokamo, na njem testo najprej čim bolj razvaljamo, potem pa ga s prsti še razvlečemo čim bolj na tenko. Razdelimo ga na polovico. Na tretjino testa denemo nadev, ga posujemo s pol mandljev in pol piškotov, preostanek testa poškropimo z maslom in zvijemo s pomočjo prta; začnemo tam, kjer je nadev. Potem nadevamo še drugi del testa. Zavitka denemo na pekač in premažemo s stopljenim maslom. Pečemo 35–45 minut. Še toplega potresemo s sladkorjem.

Priporočamo še: Čokoladni zavitek z jabolki in orehi

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed