Odprta Kuhinja

Slasten grozdni zavitek

Grapes strudel with chocolate
Odpri galerijo
A+   A-
Ko se ga naveličamo zobati, lahko grozdje porabimo v zavitku.


Sestavine


Testo
- 50 dag gladke moke
- 3–4 žlice olja
- 3 dl mlačne vode
Namig: lahko pa uporabite kupljeno vlečeno testo ali listnato testo kot na fotografiji.

Nadev
- 1 kg rdečega grozdja
- 5 dag mandljev
- 2–3 piškoti
- vaniljev sladkor
- 3 žlice sladkorja
- ščep cimeta
- 7 dag stopljenega masla

Priprava


1. Iz moke, olja in vode, ki jo prilivamo postopoma, zamesimo gladko testo, pokrijemo s toplo skledo in pustimo počivati najmanj pol ure. Uporabimo lahko tudi kupljeno vlečeno testo ali pa listnato, če nam je ljubše.

2. Piškote damo v vrečko za vlaganje in jih zdrobimo z valjarjem. Mandlje drobno sesekljamo.

3. Grozdje operemo in osmukamo jagode; če so zelo velike, jih prerežemo na pol. Stresemo jih v skledo, dodamo sladkor, vaniljev sladkor in cimet ter premešamo. Pekač, v katerem bomo pekli zavitek, namastimo, pečico vključimo na 200 stopinj Celzija.

4. Na delovno površino damo prt, ga rahlo pomokamo, na njem testo najprej čim bolj razvaljamo, potem pa ga s prsti še razvlečemo čim bolj na tenko. Razdelimo ga na polovico. Na tretjino testa denemo nadev, ga posujemo s pol mandljev in pol piškotov, preostanek testa poškropimo z maslom in zvijemo s pomočjo prta; začnemo tam, kjer je nadev. Potem nadevamo še drugi del testa. Zavitka denemo na pekač in premažemo s stopljenim maslom. Pečemo 35–45 minut. Še toplega potresemo s sladkorjem.

Priporočamo še: Čokoladni zavitek z jabolki in orehi

Datum Objave: 2.10.2019 ob 10:10

Več iz te teme:

grozdjezavitek

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja