Slastno jogurtovo pecivo na lončke
Odpri galerijo
A+ A-
Ali ni tolažeča ta preprostost? Kdo še ni delal jogurtovega peciva, pri katerem sestavine odmerjamo kar z lončki.
Priprava: 5–10 minut, čas peke: 20–25 minut.
Sestavine
- lonček naravnega jogurta
- 3 lončki moke
- 1–1,5 lončka sladkorja
- 1/2 lončka olja ali raztopljenega masla
- 2 jajci
- vrečka pecilnega praška
- vrečka vaniljevega sladkorja
- dodatki: oreščki, suho sadje (rozine, brusnice, datlji), kandirano sadje, koščki čokolade ipd.
Priprava
1. Najprej vklopimo pečico na 180 stopinj in namastimo pekač, najbolje višji pravokoten, v katerem smemo rezati pecivo na kocke.
2. V posodo damo jogurt, moko, sladkor, pecilni prašek, vaniljev sladkor, nato jajci in maščobo ter vse sestavine zmešamo v gladko, tekoče testo.
3. Nazadnje vmešamo še vse dodatke.
4. Testo pretresemo v pekač, poravnamo in postavimo v segreto pečico za 20–25 minut. Ali je pečeno, preverimo z zobotrebcem.
Pecivo ponudimo po zelenjavni juhi, recimo brokolijevi.
Različica: Del moke nadomestimo z mletimi oreščki ali kokosovo moko, namesto dela ali vse bele moke pa izberemo polnozrnato pšenično ali pirino. Dodatki v jogurtovem pecivu so po lastni izbiri in glede na zaloge v domači shrambi.
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 15.1.2021 ob 07:01