Odprta Kuhinja

Slastno jogurtovo pecivo na lončke

Odpri galerijo
A+   A-
Ali ni tolažeča ta preprostost? Kdo še ni delal jogurtovega peciva, pri katerem sestavine odmerjamo kar z lončki.



Priprava: 5–10 minut, čas peke: 20–25 minut.

Sestavine



  • lonček naravnega jogurta

  • 3 lončki moke

  • 1–1,5 lončka sladkorja

  • 1/2 lončka olja ali raztopljenega masla

  • 2 jajci

  • vrečka pecilnega praška

  • vrečka vaniljevega sladkorja

  • dodatki: oreščki, suho sadje (rozine, brusnice, datlji), kandirano sadje, koščki čokolade ipd.


Priprava


1. Najprej vklopimo pečico na 180 stopinj in namastimo pekač, najbolje višji pravokoten, v katerem smemo rezati pecivo na kocke.

2. V posodo damo jogurt, moko, sladkor, pecilni prašek, vaniljev sladkor, nato jajci in maščobo ter vse sestavine zmešamo v gladko, tekoče testo.

3. Nazadnje vmešamo še vse dodatke.

4. Testo pretresemo v pekač, poravnamo in postavimo v segreto pečico za 20–25 minut. Ali je pečeno, preverimo z zobotrebcem.
Pecivo ponudimo po zelenjavni juhi, recimo brokolijevi.
Različica: Del moke nadomestimo z mletimi oreščki ali kokosovo moko, namesto dela ali vse bele moke pa izberemo polnozrnato pšenično ali pirino. Dodatki v jogurtovem pecivu so po lastni izbiri in glede na zaloge v domači shrambi.

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 15.1.2021 ob 07:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: