Smešno preprosta limonova krema, ki bo dodala piko na i velikonočnemu zajtrku

Na mizi bo vsekakor potica, a to še ne pomeni, da velikonočnemu zajtrku ne pritiče tudi sladica!

Za velikonočni meni nam navadno ni treba kaj dosti razmišljati. Šunka, hren in pirhi so zagotovo vsako leto glavna atrakcija praznične mize, vse skupaj pa okronamo še z domačo potico. Naj bo pehtranova, orehova ali makova, brez nje zagotovo tudi letos ne bo šlo, za piko na i pa lahko prazničnemu obedu vseeno dodamo še sladico.

Ker nas velikonočne dobrote dodobra nasitijo, sicer v trebuhu navadno ne ostane prav veliko prostora, zato potrebujemo nekaj osvežilnega, se strinjate? In našli smo popoln recept za odlično češnjo na vrhu naše velikonočne torte. Ta češnja pravzaprav nosi okus limone, tako da je svežina zagotovljena. Druga prednost te krasne sladice pa je, da jo lahko pripravimo v petih minutah in to kar v domačem blenderju.

Danes tako pripravljamo limonovo kremo, ki jo lahko postrežemo kar samo, z njo pa lahko okrasimo tudi mafine, kolače ali celo torto. Potrebovali bomo le nekaj preprostih sestavin in blender, še preden pa začnemo, o slednjem nekaj besed.

Pozor: Ker krema vsebuje jajca, je pomembno, da jih nekako toplotno obdelamo. Recept za limonovo kremo za to poskrbi tako, da jajca v blenderju miksamo toliko časa, da jih to segreje, kar pa lahko dosežemo le, če imamo blender z dovolj moči. Tisti, ki dosegajo in presegajo 1000 vatov, bodo primerni za našo sladico. Če imate doma blender visokih hitrosti, lahko brez skrbi pripravite kremo.

Sestavine

  • žlica drobno ribane lupinice limone
  • 120 ml sveže iztisnjenega limonovega soka (3 do 4 limone)
  • 5 velikih svežih jajc
  • 200 g sladkorja
  • 1/8 čajne žličke soli
  • 115 gramov masla na sobni temperaturi (razdeljenega na 8 kosov)

Priprava

1. V blender dodajte limonino lupinico, jajca, sladkor in sol. Pokrijte in miksajte 5 minut pri najvišji možni hitrosti.

2. Zmanjšajte hitrost na srednjo in odstranite pokrov, nato pa počasi dodajajte maslo, kocko po kocko. Ko ste porabili vse maslo, pokrijte in miksajte še 30 sekund, da vse skupaj postane svetleče teksture.

3. Previdno odstranite pokrov, saj bo iz posode prišla para. Kremo prelijte v kozarce in pustite približno 20 minut, da se ohladi. Nato postavite v hladilnik in postrezite prihodnji dan.

Nasvet: Kremo lahko v hladilniku shranjeno v zatesnjeni posodi hranite do 5 dni.
Preberite še: Velikonočni kulich-cruffin: kruh, francoski rogljiček in mafin v enem

Fotografija: MarynaVoronova/Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed