Sobotni zajtrk: bučni vaflji Marthe Stewart

Odpri galerijo
A+ A-
Vedno uspejo!
Ameriška kuharska zvezdnica Martha Stewart je znana po preprostih in okusnih receptih za širšo množico ljudi. Mi smo izbrali njene bučne vaflje, ki bodo na sobotno jutro prebudili zaspance z božanskim vonjem po začimbah. Recept smo nekoliko prilagodili razmeram v slovenskih kuhinjah.
Naj vas spomnimo, kako se pretvarja mere v skodelicah, da vam bo priprava stekla kot bi trenil.
Sestavine
- 2 skodelici moke
- 1 žlička cimeta, ščepec mletih klinčkov, 1 žlička ingverja v prahu, ¼ žličke nastrganega, muškatnega oreščka
- 1 žlička pecilnega praška, ½ žličke sode bikarbone
- ¼ skodelice sladkorja
- 1 žlička soli
- 1 in ¾ skodelice mleka
- 3 jajca
- ½ skodelice masla, raztopljenega in ohlajenega
- ½ skodelice bučnega pireja
- maščoba za peko
- javorjev sirup, med ali kaj drugega za poliv
Priprava
1. Pečico prižgemo na 50 stopinj, da bomo v njej hranili spečene vaflje in jih tako ohranili tople. Opekač za vafljev prižgemo, da se segreje.
2. V srednje veliki posodi zmešamo suhe sestavine: moko, začimbe, sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono in sol. V večji posodi pa zmešamo mokre sestavine: jajca, mleko, bučni pire in stopljeno maslo. Suhi mešanici primešamo mokro mešanico. Natane naj homogena zmes.
3. Opekač namastimo in kot ponavadi spečemo vaflje. Pripravljeni so, ko so zlatorjavi. Med peko preostalih vaflje shranjujemo v ogreto pečico.
4. Postrežemo jih prelite z javorjevim sirupom, medom, jogurtom ...
Pa dobro jutro in dober tek!
Naslovna fotografija: Thinkstock
Sobotni zajtrk: preproste ‘šnita’ palčke
Sobotni zajtrk: ribji namaz s čičerko
Sobotni zajtrk: napihnjenčki iz skodelice
Sobotni zajtrk: mlečna prosena kaša s čokolado
Datum Objave: 25.11.2017 ob 07:11