Sočno rožičevo pecivo z jabolki

Priljubljeno pecivo, za katerega obstaja toliko različic, kolikor je kuharic.

Sestavine

– 4 jajca
– jogurtov lonček sladkorja
– limonina lupinica
– 1/2 lončka mleka, 1/2 lončka olja
– lonček pšenične bele moke
– vrečka pecilnega praška
– 100 g rožičeve moke
– 50 g čokolade v prahu
– 4 jabolka, 100 g rozin
– 3 žlice ruma
– čokoladni obliv in okraski po želji

Priprava

1. Pečico vklopimo na 180 ºC. Pekač namastimo.

2. Jabolka očistimo, naribamo in pokrijemo. Rozine namočimo v rumu in nekaj žlicah vode.

3. Ločimo beljake od rumenjakov.

4. Rumenjake in sladkor penasto stepemo, da dobro narastejo. Postopoma jim dodamo mleko, olje, limonino lupinico, potem pa še rožičevo moko, pšenično moko in pecilni prašek.

5. Beljake stepemo v čvrst sneg in ga nanesemo na rumenjakovo zmes. Vmešamo še naribana jabolka in namočene rozine.

6. Zmes naložimo v pekač, gladko poravnamo in postavimo v segreto pečico za 20–25 minut.

7. Ohlajen biskvit prelijemo s čokoladnim oblivom in okrasimo z mandlji. Narežemo na kocke in ponudimo toplo ali hladno.

Opomba: pecivo je odlično (morda še boljše) naslednji dan.
Koristen nasvet: Rožiči so bogat vir topnih in netop­nih vlaknin, ki olajšajo še tako leno prebavo.
Priporočamo še: Jabolčne kocke z ingverjem in kokosom

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed