Odprta Kuhinja

Solata iz rdeče pese in avokada z limonovim prelivom

Odpri galerijo
A+   A-
Očiščevalna sezonska solata.


Priprava: 10 minut

Sestavine


- šopek redkvic
- nadzemna kolerabica
- manjša pločevinka fižola
- večji avokado
- 2 manjši kuhani rdeči pesi
Za preliv
- pol skodelice olja, sok večje limone
- žlica medu, žlička gorčice
- strok česna, peteršilj, sol

Priprava


1. Za preliv damo v mešalnik olje, sok limone, česen, peteršilj, med, rahlo solimo in premešamo. Prihranimo.

2. Redkvice, kolerabico in rdečo peso očistimo in narežemo na rezine ali kocke. Stresemo v skledo. Avokado olupimo, narežemo in ga stresemo v posodico s prelivom, da ga povsem prekrije.

3. Prelit avokado stresemo v skledo na zelenjavo, dodamo še preostali preliv in sestavine v skledi previdno premešamo.

4. Ponudimo s kruhom kot zanimivo solato ob pečenem fileju postrvi.
Opomba: Mešati previdno? Narezana rdeča pesa v stiku z vodo zelo hitro vse okoli sebe obarva rdečevijoličasto. Če vam za to ni mar, se ne dajte motiti in krepko zasukajte svojo roko. Vsi drugi pa to storite bolj nežno.

Različica: Dodajte peteršilj ali liste redkvic, če jmorda dobite lepe. V moji solati so listi redkvic dodali malce pikantnosti. Zelo dobro.

Nasvet: Ta solata je primer dobre izbire živil za zares polnovreden obrok. Lahko bi dodali še kocke trdo kuhanega jajčka, morda na koščke narezano šunko in bi bila solata samostojen in precej lahek večerni obrok.

Naredimo vnaprej: Vsekakor, skuhajte rdečo peso. Solata je sicer najlepša na pogled in ima največ hranil pravkar pripravljena, najboljšega okusa pa šele naslednji dan. Kakor vam je ljubše.

Poskusite še:

Lečna solata z dimljenim lososom

Solata z zeleno, korenjem in jabolki

Krompirjeva solata z rdečo peso in majonezo

Naslovna fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 29.12.2017 ob 08:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: