Odprta Kuhinja

Solata z bučnimi cvetovi, špinačo in kockami kruha

A+   A-
V paradižnikovi »skodelici«. Za dva.


Sestavine


- 2 velika paradižnika (vsak vsaj 450–500 g)
- 10 bučnih cvetov
- prgišče manjših listkov špinače
- 2 kosa starega (polnozrnatega) kruha
- bazilikino olje, sol, poper in majhen strok česna

Priprava


1. Paradižnikoma odrežemo »pokrov« in previdno izrežemo sredico ter obrnemo v globok krožnik, da se odcedita. Medtem narežemo rezini kruha na kocke in jih popečemo v ponvi brez maščobe.

2. Mesu paradižnikov odstranimo semena, ga narežemo na kocke, damo v skodelico, solimo in popramo. Dodamo še sesekljan česen, pokapamo z oljem. Zamešamo še najmanjše listke špinače in narezane bučne cvetove, prihranjeni sok paradiž­nika, polovico kruhovih kock in dobro premešamo.

3. Paradižnika obrnemo in rahlo posolimo ter v vsakega stresemo polovico prihranjenih kock kruha, po vrhu naložimo pripravljeno mešanico, pokapamo še z oljčnim oljem in popopramo ter – napademo!

Naslovna fotografija in recept: Slavka Ilich

Poizkusite še: Stročji fižol z gobami
Datum Objave: 5.9.2017 ob 16:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: