Odprta Kuhinja

Špageti s čemaževim pestom

Odpri galerijo
A+   A-
Ko v gozdu zadiši po česnu, vemo, da je končno prišla pomlad. Za dva.


Sestavine


- 6 lončkov svežega čemaža
- 80 g pinjol, 30 g sončničnih semen
- ščepec soli, pol lončka oljčnega olja
- 200 g špagetov

Priprava


1. Pripravimo pesto: svež čemaž operemo in temeljito posušimo. Semena in pinjole na hitro popražimo v suhi ponvi, da zadišijo, nato jih odstavimo, da se ohladijo. Čemaž damo v mešalnik, skupaj s pinjolami, sončničnimi semeni in ščepcem soli in pulzno meljemo, da se dobro seseklja. Nato med mešanjem počasi prilijemo še približno pol oljčnega olja.

2. Pesto vlijemo v kozarček, ki naj bo ravno prav velik, da ga napolnimo do vrha. Čez prelijemo še preostanek oljčnega olja, da vse popolnoma prekrije. Pesto lahko shranimo v hladilniku v dobro zaprtem kozarčku oziroma ga nekaj žličk takoj uporabimo.

3. Po navodilih skuhamo testenine al dente, nato jih odcedimo in vrnemo v lonec. Dodamo nekaj žličk pesta, dobro premešamo in postrežemo. Po želji lahko pokapamo še z malo oljčnega olja in povrhu naribamo parmezan ali veganski sir.

Namig: Mlad čemaž je rahlo pikanten, zato pazite pri dodajanju pesta na testenine, da ne bo okus premočan!
Priporočamo še: Sadni jogurtovi kozarčki z granatnim jabolkom

Recept in fotografija: Vibrant plate
Datum Objave: 21.3.2018 ob 14:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj