Odprta Kuhinja

Špinačni zdrobovi cmoki

Odpri galerijo
A+   A-
Včasih je treba biti pri mulariji, ki se otepa zelenjave kot za stavo, malce iznajdljiv. Če pograbimo kup špinače in jo skupaj s pšeničnim zdrobom stlačimo v rahle in slastne cmoke, je uspeh zagotovljen.


Zelenim knedlom se nihče ne more upreti, vitamini in minerali gor ali dol. Cmočki se najbolje počutijo v bazenčku iz katerekoli omake, priporočava pa, da jih nakuhate vsaj dvojno količino – če jih zmanjka, vam trda prede.

Odlični so v družbi teh piščančjih trakcev v omaki.

Špinačni zdrobovi cmoki



  • 250 ml mleka

  • 200 ml vode

  • 100 g masla

  • 150 g mlade špinače

  • 200 g pšeničnega zdroba

  • manjša žlička soli

  • poper

  • muškatni orešček

  • 3 jajca


Priprava


1. V lonec zlijemo mleko in vodo ter dodamo maslo in manjšo žličko soli. Segrevamo, da vsebina zavre.

2. Ogenj nato zmanjšamo, v pisker pa natlačimo 150 g mlade špinače. Ko oveni in se zmehča, vse skupaj fino pretlačimo s paličnim mešalnikom.

3. V špinačno osnovo stresemo pšenični zdrob in kuhamo toliko časa, da se zgosti in odstopi od posode.

4. Odstavimo, pokrijemo in pustimo, da se zdrob ohladi do mlačnega.

5. Vanj nastrgamo dva ščepca muškatnega oreščka in dodamo ščepec popra.

6. Nato eno za drugim vmešamo tri jajca.

7. Iz zelene mase z mokrimi dlanmi oblikujemo majhne cmoke približno enake velikosti in jih zbiramo na pladnju.

8. V velikem loncu zavremo veliko količino osoljene vode.

9. Cmočke kuhamo 10 minut.
Priporočamo še: Pšenični zdrob: 10 idej, kako ga uporabiti v slanih in sladkih jedeh
Datum Objave: 2.3.2023 ob 07:03

Več iz te teme:

prilogešpinačazdrobzdrobovi cmoki

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.