Odprta Kuhinja

Spletni trend: Kruh iz vrečke, ki v vaši kuhinji ne bo pustil nereda

Odpri galerijo
A+   A-
Tako preprost, da ga bodo brez težav zamesili tudi otroci.



Ko po spletu brskamo za inspiracijo, nas še posebno navdušijo preprosti recepti, ki nas po hitrem postopku pripeljejo do odličnega rezultata. In tokrat smo naleteli na res zanimivo rešitev. Kruh iz vrečke!

Ne, ne gre za že pripravljeno instant mešanico, ki bi jo lahko kupili v trgovini. Govorimo o čisto pravem domačem kruhu iz klasičnih sestavin, ki jih imate najverjetneje v shrambi v tem trenutku. Trik pa je v tem, da za pripravo svežega hlebca potrebujete vrečko. Takšno, v kakršno ponavadi zapakiramo živila za v zamrzovalnik. S tesnilom.

Vrečka nam bo prihranila pomivanje sklede, v kateri bi sicer zamesili kruh, pa tudi zapacano kuhinjo. Recept pa je tako preprost, da boste od sestavin do sveže rezine kruha prišli v pičlih dveh urah. S pečenjem vred!

Sestavine


- 380 gramov bele moke
- 3 žlice sladkorja
- 1 vrečka suhega kvasa
- 250 mililitrov mlačne vode
- 3 žlice oljčnega olja
- pol žlice soli

Priprava


1. V vrečko najprej stresite moko, nato dodajte sladkor, kvas in vodo.

2. Zatesnite vrečko in vsebino gnetite tako dolgo, da se vse v njej poveže v enotno testo.

3. Zaprto vrečko pustite počivati 10 minut. Nato jo odprite, dodajte olje, sol in še malce moke. Ponovno pregnetite.

4. Če je vsebina že popolnoma gladka, je testo nared, sicer pa hlebec še za nekaj minut položite na pomokan pult ter malce pregnetite.

5. Nato z oljem ali maslom namastite pekač ter vanj položite hlebček. Pustite počivati 20 do 30 minut, da vzhaja.

6. Kruh nato položite v pečico in pecite približno 30 minut.
Nasvet: Če se želite popolnoma izogniti pomivanju posode, namesto pekača uporabite aluminijaste modele za enkratno uporabo, ki jih lahko po peki zavržete. A prej pomislite na okolje.

Fotografija: Getty Images
Vir: Yourhomebasedmom.com
Preverite še: Že poznate Marie Kondo? Preverite njen recept za srečne obroke
Datum Objave: 7.3.2019 ob 07:03

Več iz te teme:

kruhvrečka

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.