Že poznate Marie Kondo? Preverite njen recept za srečne obroke

Če radi gledate Netflix, gotovo že poznate mojstrico prižiganja iskric v očeh.

Marie Kondo, avtorica svetovne uspešnice o umetnosti urejenega doma, je nedavno obsedla svet še s svojo serijo na platformi Netflix. Dokazala je, da pospravljanje ni nujno nadležno opravilo in da proces čiščenja pomaga tudi pri čiščenju našega telesa in osebnosti.

Z njo smo se v seriji naučili pomembnosti preglednosti prostorov, pravilne organizacije predmetov, pa tudi iskanja sreče v majhnih detajlih našega domovanja. In če ste že pospravili svojo shrambo, opravili detoks svojega doma in iz stanovanja uspešno odgnali vonj po cvrtju (no, s slednjim najbrž lahko počakamo še kakšen teden), je čas, da z Marie Kondo prižgemo iskrice v očeh tudi s pomočjo obrokov.

Priporočamo še: KRALJICA POSPRAVLJANJA MARIE KONDO: KAJ V VAS ZANETI ISKRO VESELJA?

Marie je sicer velika ljubiteljica minimalizma in zagovornica dejstva, da nas nepotrebna krama obremenjuje ter nam otežuje lahkotno in srečno življenje. Zato ni nič čudnega, da se načel minimalizma drži tudi, ko beseda nanese na kuharijo.

Svoje teorije urejenosti in preprostosti tako prenaša tudi na svoje krožnike. Ker je japonske krvi, lahko pričakujmo, da bodo njeni krožniki kar se da preprosti in elegantni. »Uživam, ko je hrana na mojem krožniku lepo urejena,« pravi Marie in dodaja, da se moramo tako kot v športih in drugih veščinah, izuriti tudi v urejanju doma in krožnikov. »Več truda kot bomo vložili, večje bo zadovoljstvo ob končnem rezultatu,« je prepričana.

In kako so videti krožniki Marie Kondo v praksi?

Marie si najraje privošči juho, na takšne in drugačne načine. Je jo celo za zajtrk! Ko vstane si namreč najprej pripravi čaj v lepi skodelici, nato pa zaužije miso juho z rižem. Za kosilo in večerjo si najraje privošči juho iz piščančjih perutničk ali pa na pari kuhan riž z dimljeno orado. Navdih za ureditev krožinikov pa najdete na fotografijah, ki jih je Marie objavila na svojem instagramu.

Preberite še: Nov trend: souffle palačinke, ki so obnorele svet

Naslovna fotografija: blog.konmari.com
Vir: The Kitchn

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana