Odprta Kuhinja

Spomladanska juha

A+   A-
Že od nekdaj jo gostiva z zelenjavo.


Sestavine


- 200 g mlade špinače
- 100 g čemaža
- 500 belušev
- liter vode
- 1 dl sladke smetane
- 4 žlice ovsenih kosmičev
- sol
- poper

Priprava


1. Belušem odsekamo vrhove, stebla pa narežemo in jih vržemo v vodo. Zavremo jo in kuhamo 20 minut, nakar pograbimo palični mešalnik in z njim stebla zmeljemo v zeleno žlobudro. Špargljevo osnovo precedimo, ostanke stebel pa zavržemo.

2. V osnovo namečemo mlado špinačo, čemaž in vrhove belušev. Župco kuhamo 10 minut, nakar jo pretlačimo do finega. Vanjo vmešamo sladko smetano.

3. Medtem ko juha prijetno brbota, se lotimo ovsenega podmeta. Ovsene kosmiče zmeljemo v sekljalniku in jih zmešamo z 1 dl mrzle vode. Dobljeno zmes vmešamo v juho, da se zgosti.

4. Vse, kar preostane, je, da juho veselo posolimo in popopramo, nakar se je židane volje lotimo z žlico v roki.
Preberite še: Zakaj to poletje ne smemo pozabiti na meto?

Recept in fotografija: Tjaša Vede in Blaž Mikuljan/Midvakuhava.si
Datum Objave: 17.5.2018 ob 07:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: