Ta dobra večerja: Kremna škampova juha s popečeno kraljevo kozico

Naj zadiši po morju!

Sestavine

Ribja osnova
– škampovi oklepi
– 1 čebula
– 3 korenjčki
– 1 koleraba
– 1 zelena
– 1 por
– 1 stok česna
– 10 dag svežega peteršilja
– 2 lovorova lista
– 10 zrn črnega popra

Škampova kremna juha
– 1 kg oluščenih škampov
– 1 strok česna
– poper
– sol
– svež rožmarin
– 0,2 l belega vina
– maslo
– smetana za kuho
– kraljeve kozice

Priprava

1. Na oljčnem olju popečemo čebulo, dodamo škampove oklepe, vso zelenjavo in poper. Zalijemo z vodo in pustimo na zmernem ognju, da se vse to lepo pokuha. Kuhamo približno 2 uri. Nič ne solimo. To ribjo osnovo precedimo da dobimo čisto osnovo za škampovo juho.

2. Na oljčnem olju popečemo škampove repke, narezane na kockice, dodamo česen da lepo zadiši, zalijemo z dobrim belim vinom, najbolje z malvazijo, ter popramo in solimo po okusu. Dodamo svež rožmarin. Pokuhamo, da povre alkohol, in zalijemo z ribjo osnovo, ki smo jo prej pripravili. Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom in dodamo maslo in malo smetane za kuho, da dobimo lepo gladko kremno strukturo.

3. Popečemo še oluščeno kraljevo kozico, solimo in popramo in jo ob serviranju postavimo na vrh juhe.

Fotografija: Nada Mihajlović/CNVOS
Recept: Restavracija Angel v okviru projekta Ta dobra večerja

 

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed