Tapenada

Provansalska pašteta iz oljk.

Sestavine

– 300 g oljk
– 6 suhih paradižnikov
– žlica kaper, sok pol limone
– 30 g mandljev
– šopek svežih zelišč (peteršilj, bazilika, timijan …)
– 3 stroki česna
– 2 do 3 žlice džina
– sol in poper po okusu
– ekstra deviško oljčno olje

Priprava

1. Zelo preprosto gre ta recept: najprej razkoščičimo oljke, nato pa vse sestavine stresemo v sekljalnik in mešamo do želene teksture.

2. Namaz je lahko podoben pašteti, lahko pa se odločimo za bolj grobo različico. Pri konsistenci si pomagamo še z odmerjanjem oljčnega olja.

3. Postrežemo s popečenim hrustljavim kruhom.

Fotografije: Dean Dubokovič/Kristina Smodila

Preberite še: Na lepše: posestvo Monte Rosso
Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed