Odprta Kuhinja

Tapenada

A+   A-
Provansalska pašteta iz oljk.


Sestavine


- 300 g oljk
- 6 suhih paradižnikov
- žlica kaper, sok pol limone
- 30 g mandljev
- šopek svežih zelišč (peteršilj, bazilika, timijan ...)
- 3 stroki česna
- 2 do 3 žlice džina
- sol in poper po okusu
- ekstra deviško oljčno olje

Priprava


1. Zelo preprosto gre ta recept: najprej razkoščičimo oljke, nato pa vse sestavine stresemo v sekljalnik in mešamo do želene teksture.

2. Namaz je lahko podoben pašteti, lahko pa se odločimo za bolj grobo različico. Pri konsistenci si pomagamo še z odmerjanjem oljčnega olja.

3. Postrežemo s popečenim hrustljavim kruhom.

Fotografije: Dean Dubokovič/Kristina Smodila
Preberite še: Na lepše: posestvo Monte Rosso
Datum Objave: 28.8.2019 ob 09:08

Več iz te teme:

oliveoljketapenadaMonte Rosso

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.