Odprta Kuhinja

Testenine s kuhano blitvo in grahom

Odpri galerijo
A+   A-
S sirom, ki je pri roki.



Za dva.

Sestavine


- šop blitvinih listov
- nekaj strokov svežega graha (oz. 5 žlic zamrznjenega)
- 125 g svežih (rezancev ali drugih) testenin
- 2–3 zvrhane žlice rikote
- 2–3 (tudi zvrhane) žlice naribanega trdega sira pekorino oz. zbrinc in malo še za po vrhu
- nekaj brizgov oljčnega olja, voda in sol

Priprava


1. V slan krop stresemo najprej blitvo in grah.

2. Čez 3 minute ju poberemo ven s penovko in preložimo v mrzlo vodo, da se ohladita.

3. Odcedimo in drobno narežemo. Vodo (isto) spet zavremo in v njej po navodilu na embalaži skuhamo testenine. Odcedimo in jih vrnemo v posodo, v kateri so se kuhale, dodamo še žlico olja.

4. Še prej si prihranimo 3 žlice vode. Posebej zmešamo rikoto in nariban sir, dodamo blitvo in grah (po okusu morda še malo dosolimo) ter vrnemo v posodo k testeninam. Dolijemo še vodo, ki smo jo prihranili, dobro pomešamo in preložimo na krožnika. Pokapamo z oljčnim oljem in naribamo še malo sira.
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija in recept: Slavka Ilich
Datum Objave: 23.6.2019 ob 17:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: