To jed, ki jo boste oboževali, naredite s stebli brokolija, ki so vam ostali

Mizina/Getty Images

Iz brokolija lahko pripravimo same odlične jedi, zadnji hit na družbenih omrežjih pa je brokolijev pomfri!

Na tiktoku smo ponovno naleteli na odlično kulinarično idejo, ki je kot naročena za spomladanski prigrizek z veliko vitamini in malo pregrehami. Vključuje pečen brokoli, ki ga obožujemo, rešuje pa tudi težavo, s katero se navadno spopademo, ko pripravljamo to zelenjavo.

Brokoli bi z lahko označili za eno bolj prikupno oblikovanih zelenjav. Majhno zeleno drevesce radi pripravljamo na različne načine, večinoma pa recepti od nas zahtevajo le zgornji del zelenjave. Košate majhne krošnjice navadno mešamo v rižote, enolončnice in testenine, velikokrat pa nam potem ostane steblo, s katerim ne vemo, kaj bi počeli.

Stella Drivas nas v spodnjem videu, da ne bi zavrgli preostanka brokolija, nagovarja, da poskusimo brokolijev pomfri. Pripravimo ga v pečici in moramo priznati, da je naravnost odličen!

@hungryhappens Crispy Parmesan Broccoli Sticks 🥦 full recipe is on: HungryHappens.Net #broccoli ♬ original sound – Stella Drivas


Spodaj prilagamo recept, seveda pa ste pri začimbah lahko kreativni in količine odmerjate po svojem okusu.

Sestavine

  • brokolijeva stebla
  • parmezan
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici česna v prahu
  • čajna žlička origana
  • čajna žlička mlete paprike
  • čajna žlička mlete čebule
  • grobo riban parmezan

Priprava

1. Pečico vključite na 220 stopinj.

2.  Stebla brokolija olupite in narežite tako, kot da bi pripravljali ocvrti krompirček. V posodi za solato zmešajte mleti parmezan, začimbe ter oljčno olje in v mešanici marinirajte stebla.

2. Vse skupaj obogatite še s panado iz grobo ribanega parmezana in zložite na s papirjem za peko obložen pekač.

4. Pecite 15 minut.

Preberite še: Golaž, kot ga še ne poznate

Fotografija: Mizina/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana