Odprta Kuhinja

Tofu s smrekovimi iglicami

A+   A-
V vrhunski kuhinji se zmlete iglice pogosto uporabljajo pri pečenju mesa, tofuja, sira, včasih tudi ocvrtih izdelkov. Prah dodamo proti koncu priprave jedi, saj ima največ arome v presni obliki, s peko pa se vonj po gozdu izgublja.



Več podrobnosti o uporabi iglavcev preberite v mini intervjuju s Katjo Rebolj, najbolj aktivna slovenska poznavalka užitnih rastlin, ki je za nas raziskovala sestavino, ki jo je že pred leti na krožnik dal znameniti Rene Redzepi.

Sestavine



  • olje za pečenje

  • zavitek tofuja

  • prah smrekovih iglic


Priprava


1. Tofu narežemo na tanke rezine in ga z ene strani dobro popečemo na malo olja ali druge maščobe za pečenje.

2. Potresemo ga s soljo in prahom smrekovih iglic, obrnemo in na hitro popečemo še z druge strani.
Namig: Tako pripravljen tofu ima prijeten smolnat vonj po gozdu.
Datum Objave: 7.2.2020 ob 09:02

Več iz te teme:

brezmesne jeditofuprah smrekovih iglic

Naročite se na e-novice:

Katja Rebolj
Dr. Katja ReboljNabiralka, avtorica dveh knjižnic uspešnic in popularnih nabiralniških tečajev.Divje rastline, pleveli in cvetje so del naše vsakdanje kuhinje. Pa tudi petje, glasba in nekaj športa.