Tofu s smrekovimi iglicami

V vrhunski kuhinji se zmlete iglice pogosto uporabljajo pri pečenju mesa, tofuja, sira, včasih tudi ocvrtih izdelkov. Prah dodamo proti koncu priprave jedi, saj ima največ arome v presni obliki, s peko pa se vonj po gozdu izgublja.

Več podrobnosti o uporabi iglavcev preberite v mini intervjuju s Katjo Rebolj, najbolj aktivna slovenska poznavalka užitnih rastlin, ki je za nas raziskovala sestavino, ki jo je že pred leti na krožnik dal znameniti Rene Redzepi.

Sestavine

  • olje za pečenje
  • zavitek tofuja
  • prah smrekovih iglic

Priprava

1. Tofu narežemo na tanke rezine in ga z ene strani dobro popečemo na malo olja ali druge maščobe za pečenje.

2. Potresemo ga s soljo in prahom smrekovih iglic, obrnemo in na hitro popečemo še z druge strani.

Namig: Tako pripravljen tofu ima prijeten smolnat vonj po gozdu.
Katja Rebolj
Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed