Torta dveh namazov
Odpri galerijo
A+ A-
Se tudi vi ne morete zediniti, ali je boljša nutella ali lino lada? To je torta, ki bo zgladila vsa nasprotja v tej bitki okusov.
Priporočamo še: S to sestavino, ki jo sicer uporabimo kot namaz, bo kosilo v hipu nared
Torta dveh namazov
Potrebujemo pekač s premerom 24 ali 26 cm.
Biskvit
- 3 jajca
- 130 g sladkorja
- 30 g grenkega kakava v prahu
- 130 g moke
- žlička pecilnega praška
- 60 ml olja
- 60 ml mleka
Za namakanje
- poljubna marmelada
- mleko
Krema z linolado
- 250 g sira maskarpone
- 200 g lino lade milk
- 4 listi želatine
- 250 ml sladke smetane
Krema z nutello
- 250 g sira maskarpone
- 200 g nutelle
- 4 listi želatine
- 250 ml sladke smetane
Priprava
1. Biskvit: jajca in sladkor stepamo do penastega, približno 6 minut. Primešamo olje in mleko.
2. V drugi posodi zmešamo moko, kakav in pecilni prašek. Suhe sestavine primešamo k mokrim.
3. Biskvitno maso vlijemo v tortni pekač, dno naj bo prekrito s papirjem za peko.
4. Pečico segrejemo na 180 stopinj in jo za 25–30 minut zaposlimo s peko biskvita. Da je res pečen, preverimo z zobotrebcem, ki mora po vbodu ostati suh. Ko se biskvit ohladi, ga razpolovimo. Morebitni hribček odrežemo.
5. Polovico biskvita postavimo na tortno podlago in okoli njega zategnemo tortni obroč. Po notranji strani obroča namestimo acetatno folijo.
6. Biskvit dobro namočimo z mlekom in ga na tanko premažemo s poljubno marmelado.
7. Krema z lino lado: v eni posodi stepemo sladko smetano do čvrstega. V drugi posodi zmešamo lino lado milk in maskarpone. Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo. Ožamemo jih in vržemo v kozico.
8. Želatino segrevamo nad ognjem, da se povsem raztopi, nato jo z mešalnikom primešamo k maskarponeju in lino ladi.
9. Na koncu s spatulo primešamo še stepeno smetano. Kremo razporedimo po biskvitu in jo poravnamo. Nanjo previdno postavimo drugo polovico biskvita.
10. Tudi tega namočimo z mlekom in premažemo z marmelado.
11. Krema z nutello: v eni posodi stepemo sladko smetano do čvrstega. V drugi posodi zmešamo nutello in maskarpone.
12. Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo. Ožamemo jih in vržemo v kozico. Želatino segrevamo nad ognjem, da se povsem raztopi, nato jo z mešalnikom primešamo k maskarponeju in nutelli.
13. Na koncu s spatulo primešamo še stepeno smetano. Kremo razporedimo po drugem biskvitu in jo poravnamo.
14. Torto postavimo v hladilnik vsaj za 6 ur, še raje kar čez noč. Pred postrežbo jo okrasimo po želji.
Deloindom: Jedilne mize, prostor za druženje
Datum Objave: 1.7.2022 ob 07:07