Odprta Kuhinja

Torta pavlova z jagodami, ki se ji ni mogoče upreti

Delicious pavlova cake topped with sweetened whipped cream, balsamic strawberries and cranberry sauce, selective focus
Odpri galerijo
A+   A-
Znameniti avstralski recept z osnovo iz meringe. Ne čutite mehkobe beljakov in sladkobe jagod, ko to berete?


Sestavine


- 4 beljaki
- 250 g sladkorja v prahu, 1 čž koruznega škroba
- 1 čž belega vinskega kisa
- 1 čž vaniljevega ekstrakta

Nadev
- 500–700 g jagod, najbolje razpolovljenih (lahko uporabite tudi 200 g rdečega ribeza in manj jagod)
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 350 ml sladke smetane

Priprava


1. Pečico segrejte na 150 stopinj. Na peki papirju s svinčnikom zarišite krog približno velikosti jušnega krožnika.

2. Beljake stepajte, dokler ne začnejo tvoriti trdnih vršič­kov, nato postopoma, po žlicah, dodajte sladkor. Stepajte, dokler beljaki ne postanejo bleščeči – potem dodajte še kis, vaniljo ter škrob in znova dobro razmešajte.

3. Meringo razporedite v označeni krog, robovi naj bodo nekoliko višji, torej naj ima nižji srednji del. Pecite uro, nato izklopite pečico in osnova naj se v pečici popolnoma ohladi.

4. Polovico jagod (ali 100 g jagod in 200 g ribeza) zmeljite z dvema žlicama sladkorja in precedite skozi fino cedilo.

5. Preostalo žlico sladkorja stepite s smetano in jo nadevajte v luknjo torte. Dodajte jagode v kosih, nato vse skupaj prelijte še s sadno omako.
Tako pa pavlovo naredi Darja Končarevič iz Bazilike: Pavlova, kot se šika
Datum Objave: 8.5.2019 ob 07:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: