Torta pavlova z jagodami, ki se ji ni mogoče upreti
Odpri galerijo
A+ A-
Znameniti avstralski recept z osnovo iz meringe. Ne čutite mehkobe beljakov in sladkobe jagod, ko to berete?
Sestavine
- 4 beljaki
- 250 g sladkorja v prahu, 1 čž koruznega škroba
- 1 čž belega vinskega kisa
- 1 čž vaniljevega ekstrakta
Nadev
- 500–700 g jagod, najbolje razpolovljenih (lahko uporabite tudi 200 g rdečega ribeza in manj jagod)
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 350 ml sladke smetane
Priprava
1. Pečico segrejte na 150 stopinj. Na peki papirju s svinčnikom zarišite krog približno velikosti jušnega krožnika.
2. Beljake stepajte, dokler ne začnejo tvoriti trdnih vršičkov, nato postopoma, po žlicah, dodajte sladkor. Stepajte, dokler beljaki ne postanejo bleščeči – potem dodajte še kis, vaniljo ter škrob in znova dobro razmešajte.
3. Meringo razporedite v označeni krog, robovi naj bodo nekoliko višji, torej naj ima nižji srednji del. Pecite uro, nato izklopite pečico in osnova naj se v pečici popolnoma ohladi.
4. Polovico jagod (ali 100 g jagod in 200 g ribeza) zmeljite z dvema žlicama sladkorja in precedite skozi fino cedilo.
5. Preostalo žlico sladkorja stepite s smetano in jo nadevajte v luknjo torte. Dodajte jagode v kosih, nato vse skupaj prelijte še s sadno omako.
Tako pa pavlovo naredi Darja Končarevič iz Bazilike: Pavlova, kot se šika
Datum Objave: 8.5.2019 ob 07:05