Torta tropski gozd brez moke

Iščete recept za torto brez moke? Midva kuhava sta poskrbela za fantastičnega.

Sestavine

Biskvit
– 5 beljakov, 150 g kokosove moke
– 200 g sladkorja

Borovničeva osnova
– 450 g zamrznjenih gozdnih borovnic
– 2 zvrhani žlici sladkorja v prahu
– 6 listov želatine

Krema
– 500 g sirčka maskarpone
– 500 ml sladke smetane,
– 6 listov želatine
– 2 vrečki limonovega sladkorja
– 3 zvrhane žlice sladkorja v prahu

Priprava

1. Začnemo na začetku: beljake in sladkor stepemo v srednje čvrst sneg, nato pa z lopatico vmešamo še kokosovo moko.

2. Tortni model s premerom 24 cm premažemo z maslom in ga obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo biskvitno testo in ga za 25–30 minut zarinemo v pečico, razgreto na 180 stopinj.

3. Za borovničevo osnovo vržemo borovnice v kozico in jih segrevamo skupaj s sladkorjem, dokler se ne zmehčajo. Pretlačimo jih s paličnim mešalnikom.

4. Liste želatine namočimo in počakamo, da nabreknejo, nato jih ožamemo. Želatino vržemo v še vročo borovničevo brozgo in dobro premešamo, da se povsem raztopi. Ohladimo do mlačnega.

5. Spravimo se na nič hudega slutečo sladko smetano in jo pretepemo do stepene smetane. Maskarponeju dodamo sladkor in limonov sladkor ter dobro premešamo.

6. Liste želatine spet namočimo in ožamemo, nato pa raztopimo nad šibkim ognjem. Tekočo želatino električno vmešamo k maskarponeju, na koncu pa z lopatico vmešamo še stepeno smetano.

7. Tako kremo kot borovničevo osnovo razdelimo na tretjine.

8. Biskvit objamemo z obročem za torte, ki smo ga po notranji strani obdali z acetatno folijo.

9. Na biskvit nanesemo tretjino kreme, pogladimo in prelijemo s tretjino borovničeve osnove. Nastajajočo torto za 20 minut postavimo v zamrzovalnik, da se obe plasti strdita, nato postopek s kremo, borovničevo osnovo in zamrzovalnikom ponovimo še enkrat.

9. Preostali tretjini kreme in borovničeve osnove zmešamo in razporedimo po vrhu. Nadobudno tortico skrijemo v hladilnik vsaj za 6 ur, še bolje pa kar čez noč.

10. Preden torto skotalimo pred lakomneže, ji naredimo še pokrivalo iz ameriških borovnic.

Naslovna fotografija: Midvakuhava.si

Preberite še: Bananovi mafini s čokolado

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.