Tri zimske juhice iz termovke
Odpri galerijo
A+ A-
Mrzli dnevi, vroče juhice!
Bučna juha s cimetom
Januarja gredo ponavadi h koncu tudi v kleti shranjene jesenske buče, ki so ravno prav sladkaste za fino bučno juhico. Bogato začinjena z zimskimi začimbami je prav posebnega okusa in v družbi sveže narezanega čilija ter stisnjenega limetinega soka pogreje dušo. Pa tiste pomrznjene mezinčke na nogah tudi.
Fižolova juha z zeleno
Fižolovo juho, se mi zdi, kar radi zapostavimo. Tale je enkratna ravno zato, ker se v njej kuha še skorja parmezana, ki vam je mogoče ostala od silvestrskega menija. Če boste fižolovko v termovki nesli na drsanje, mimogrede kupite še sirovo štručko za zraven.
Snežne kepe s karamelno omako
Snežne kepe so lahko tudi ene vrste juha – kremna karamelna z beljakovimi žličniki, mogoče. No, kakorkoli že, na sladke puhaste snežne kepe, sicer francosko klasiko, ki sem jo jaz po svoje začinila z gosto karamelo, se ob koncu dneva ali krajših počitnic na snežnih strminah raje kar sami povabite k mami, babici ali tašči. Tako kot ob nedeljah na govejo župco.
Recepti: Saša Drobnič Škerjanec
Fotografije: jagababa.si
Preberite še: Bučna juha z arašidovim maslom
Datum Objave: 9.1.2018 ob 16:01