Odprta Kuhinja

Trije novi zavitki, ki bodo kralji vaše jeseni

Odpri galerijo
A+   A-
Tamara Ružić (Gourmantica) poroča, da bodo pri njih doma zdaj nekaj časa jedli juhice in solate. Trije zavitki, štrudlji po domače, so bili tako nesramno slastni, da se jim je bilo težko upreti. Po svoje je naravno: jesen s hladnimi in meglenimi jutri je že taka, da se počasi začnemo ozirati po hrani, ki nas bo tako ali drugače grela. Gremo stavit, da si boste te recepte shranili?



Saj ne, da klasiki, jabolčnemu zavitku, kaj manjka. Ampak za tiste, ki radi kuhamo, je vedno odprto vprašanje: kaj bi lahko naredili na novo, drugače, bolj vznemirljivo, vključili sezonske sestavine, presenetili naše jedce doma.

Mislimo, da nam je tokrat to dobro uspelo s tremi Tamarinimi zavitki: dva sladka vam predlaga in enega slanega, vse pa s sezonskimi sestavinami, od jabolk, sliv, ki jih je še vedno mogoče dobiti cele gore, pa celo do muškatne buče, tudi te bodo zdaj začele množično dozorevati, in potem ko bomo pojedli nekaj prvih bučnih juh, se bomo spet spraševali: kaj še lahko pripravimo?

Tamari smo rekli, naj se tokrat ne ukvarja toliko s pripravo domačega vlečenega testa, čeprav je to krona takega podviga: naj se osredotoči na nadeve in tehniko izpili tako, da bo dostopna vsakemu. Zato smo popolnoma brez slabe vesti uporabili kar kupljeno testo, vi se doma lahko odločite tudi za svoje. V tem primeru ga tudi zvijajte po svoje, mi vam predlagamo način z zlaganjem testa, kar podaljša trak, v katerega nadev zavijamo in ga lahko vidite na fotografiji zgoraj.

V nas so vsi opisani štrudlji zbudili strašanski ustvarjalni nemir in upamo, da bo enako močno pograbilo tudi vas.

Slani zavitek z masleno bučo


ni podpisa
ni podpisa


Zavitek s slivami in maskarponejem


ni podpisa
ni podpisa


Čokoladni zavitek z jabolki in orehi


ni podpisa
ni podpisa


Fotografija: Tamara Ružić/Gourmantica

 
Datum Objave: 17.9.2019 ob 07:09

Več iz te teme:

zavitkijesenTamara Ružić

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.