Trikrat pivo po ameriško

Foto: Jure Eržen/Delo

Za uživanje v dvoje. S kozarčkom piva bo še boljše.

Sestavine za pivsko testo

250 ml piva (Hercule Witbier)
200 g ostre moke
2 žlici belega olja, žlička sode bikarbone

Sestavine za nadev

300 ml piva (Hercule Witbier)
2 žlici pšeničnega zdroba
piščančje prsi brez kože in kosti, žlica medu
sol in poper po okusu
žlica olja (arašidovo, sezamovo)

Dodatno

večja rdeča čebula
80 ml rdečega vinskega kisa
ščep soli

Priprava

1 20 ml balzamičnega kisa, srček mlade glavnate solate

2 Naredimo pivsko testo iz moke in piva in ga pustimo počivati kak­šno uro. Pred peko dodamo žličko sode bikarbone, in ko nastopi reakcija, v ponvi na olju spečemo dve palačinki.

3 Izdelava nadeva: pivo z rahlim vrenjem reduciramo na približno polovico količine in ohladimo. Ko je še mlačno, primešamo žlico medu in s to tekočino prelijemo na večje koščke narezane piščančje prsi, ki smo jih povaljali v pšeničnem zdrobu. Solimo in popramo ter pustimo, da se marinirajo 30 minut.

Recept je pripravila bralka Brigita Majcen Peklar, ki se je z idejo na majskem izboru OK recepta s pivom povzpela na 2. mesto.

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.