Odprta Kuhinja

Trikrat pivo po ameriško

Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
A+   A-
{embed_foto}1555535{/embed_foto}Za uživanje v dvoje. S kozarčkom piva bo še boljše.


Sestavine za pivsko testo


250 ml piva (Hercule Witbier)
200 g ostre moke
2 žlici belega olja, žlička sode bikarbone

Sestavine za nadev


300 ml piva (Hercule Witbier)
2 žlici pšeničnega zdroba
piščančje prsi brez kože in kosti, žlica medu
sol in poper po okusu
žlica olja (arašidovo, sezamovo)

Dodatno


večja rdeča čebula
80 ml rdečega vinskega kisa
ščep soli

Priprava


1 20 ml balzamičnega kisa, srček mlade glavnate solate

2 Naredimo pivsko testo iz moke in piva in ga pustimo počivati kak­šno uro. Pred peko dodamo žličko sode bikarbone, in ko nastopi reakcija, v ponvi na olju spečemo dve palačinki.

3 Izdelava nadeva: pivo z rahlim vrenjem reduciramo na približno polovico količine in ohladimo. Ko je še mlačno, primešamo žlico medu in s to tekočino prelijemo na večje koščke narezane piščančje prsi, ki smo jih povaljali v pšeničnem zdrobu. Solimo in popramo ter pustimo, da se marinirajo 30 minut.

Recept je pripravila bralka Brigita Majcen Peklar, ki se je z idejo na majskem izboru OK recepta s pivom povzpela na 2. mesto.
Datum Objave: 29.6.2017 ob 16:06

Več iz te teme:

recepti bralcevpivopiščanec

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.