Odprta Kuhinja

Uredništvo kuha: kremna juha z rakci in lososom

Spicy french soup with seafood
Odpri galerijo
A+   A-
Omamna, gosta in dišeča. Ravno prav za deževen dan.


Sestavine za 4 osebe


- žlička kokosovega masla
- 1 srednje velika čebula
- 1 žlica mlete sladke rdeče paprike
- žlička koriandrovih semen (strtih v možnarju)
- 2 stroka česna
- 4 večji zreli paradižniki ali 1 konzerva paradižnika
- pol konzerve kokosovega mleka
- 2 do 3 dl ribje ali zelenjavne jušne osnove
- 250 g škampovih repkov
- 250 g lososovega fileja brez kože
- sok 1 limete ali limone
- šopek bazilike, peteršilja ali koriandra

Priprava


1. Čebulo nasekljamo in popražimo.
2. Dodamo papriko, koriander, česen ter vse prelijemo z na koščke narezanim paradižnikom (ali tistim iz konzerve). Kuhamo 10 minut, nato pa zmiksamo s paličnim mešalnikom.
3. Dodamo škampove repke, na koščke narezanega lososa, jušno osnovo, kokosovo mleko in še malo pokuhamo.
4. Preden postrežemo, popestrimo okus s sokom limete ali limone in svežimi zelišči.

Poskusite še: Kremna juha iz belega fižola in listnatega ohrovta
Datum Objave: 16.9.2017 ob 09:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: