Verjemite, tako pečen krompir boste imeli še raje

Odpri galerijo
A+ A-
Ta recept je odličen za različne priložnosti – od družinskih kosil do zabav s prijatelji. Hrustljavi krompirčki bodo zagotovo postali priljubljena klasika na vaši mizi.
Morda se vam zdi, da ste krompir pripravili že na vse možne načine. Ta hrustljava različica s sirom, ki smo jo zasledili na družbenih omrežjih, pa vas bo čisto na novo navdušila.
Še preden se lotimo recepta, nekaj nasvetov. Prvič. Za to jed je pomembno, da uporabite manjše krompirje. Če boste posegli po večjih, jih pred kuhanjem prerežite na polovico, da se bodo vsi gomolji enakomerno spekli. Drugič. Pri mečkanju krompirja se vam lahko delci krompirja prilepijo na kozarec, zato si pomagajte s papirjem za peko. In tretjič. Začimbe lahko popolnoma prilagodite svojemu okusu. Uporabite tiste, ki jih imate res radi.
Sestavine
- 700 g majhnih (mladih) krompirjev
- 60 g naribanega parmezana
- sol, česen v prahu, čebula v prahu, sladka paprika in mešanica italijanskih zelišč po okusu
- 225 g naribane mocarele
- dodatno: drobnjak in čili kosmiči za okras
Priprava
- Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Velik pekač obložimo s peki papirjem in ga postavimo na stran.
- V velikem loncu osoljene vode pristavimo krompir. Kuhamo ga 10 do 15 minut oziroma dokler gomolji niso mehki, ko jih prebodemo z vilicami. Čas kuhanja je odvisen od velikosti krompirjev. Ko so kuhani, jih previdno odcedimo in položimo na pripravljen pekač, da se nekoliko ohladijo.
- Če so nekateri krompirji večji, jih prerežemo na polovico. Manjše krompirje lahko pustimo cele. Za lažje sploščevanje lahko na vrhu krompirja zarežemo križce.
- Na pekaču pod vsak krompir položimo približno eno žlico naribanega parmezana. Na vsak krompir položimo majhen kos papirja za peko. Nato s spodnjim delom kozarca pritisnemo na gomolj, da ga sploščimo.
- Sploščene krompirje pokapljamo z oljčnim oljem in jih začinimo s soljo, česnom v prahu, čebulo v prahu, papriko in mešanico italijanskih zelišč po okusu.
- Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 15 minut. Nato krompir obrnemo, potresemo z naribano mocarelo in pečemo še dodatnih 10 do 15 minut, dokler sir ne postane zlato rjav in hrustljav.
Datum Objave: 24.1.2025 ob 06:01