Odprta Kuhinja

Viralne čebulne testenine, ki so pripravljene hitro in enostavno

Testenine, katerih okus spominja na francosko čebulno juho. (Foto: Andrii Pohranychnyi/Getty)
Odpri galerijo
A+   A-
Če ste kdaj poskusili francosko čebulno juho, veste, o kakšni vrsti udobja na krožniku govorimo. Tokrat smo ga zapakirali v testeninsko različico.

Če ste v teh dneh nos pomolili na katero od družbenih omrežij in ste pred tem algoritem naučili, da vam ustreza, če vam servira kulinarične vsebine, ste zagotovo naleteli na vsaj en recept za kremaste čebulne testenine. Avtorji v videih zanje obljubljajo udobje, ki ga ponuja francoska čebulna juha. Njen okus vam je verjetno še kako znan in kaj bi šlo lahko narobe, če ga združimo skupaj s testeninami?

Naš odgovor na zgornje vprašanje se glasi – nič. Recept je namreč tako preprost, da napake skoraj niso mogoče, jed pa je tako hitro pripravljena, da med pripravo ne gre hoditi iz kuhinje, da čebule ne bi prismodili. In sestavine? Stavimo, da imate vse na zalogi že v tem trenutku.

Sestavine

  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici masla
  • 2 čebuli
  • 2 žlici čilijevega olja
  • 500 ml sladke smetane
  • šopek svežega peteršilja
  • 1 žlica česna v prahu
  • sol in poper

Priprava

  1. Ponev postavimo na ogenj ter v njej segrejemo olje in maslo. Čebulo narežemo na trakce in jo na maščobi karameliziramo približno 20 minut, da se čisto zmehča. (Ko začne dobivati barvo, znižamo temperaturo na minimum.)
  2. Čebuli dodamo čilijevo olje. Če tega nimamo pri roki, lahko posujemo nekaj čilijevih kosmičev ali dodamo čili v prahu. Dodamo še druge začimbe in vse skupaj prelijemo s sladko smetano. Omako kuhljamo pri nizki temperaturi, da malce brbota in se okusi med seboj dobro povežejo. To naj traja približno 5 minut, nato pa omaki, če je pregosta, dodamo še kakšno žlico tekočine, v kateri so se kuhale testenine, in premešamo. 
  3. V omako dodamo testenine in dobro premešamo, dokler je ponev še na ognju. Nato ugasnemo štedilnik, dodamo sveže nasekljan peteršilj in kremaste čebulne špagete postrežemo na krožnik. Po želji po vrhu posujemo tudi sir.

image_alt
Več kot 20 okusnih receptov za postno obdobje

 

Datum Objave: 22.2.2024 ob 07:02

Več iz te teme:

zelenjavne jedikosilotestenine

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.