Odprta Kuhinja

Začinjeni piškoti z brusnicami, belo čokolado in pomarančo

Odpri galerijo
A+   A-
Piškoti Rachel Allen, ki močno spominjajo na domačega prijatelja.



Ah, ta Irka! Rachel Allen mogoče ne omenjamo vsak dan, mogoče ni tako izpostavljena kot Nigella, mogoče ni tako naša kot sestra Bernarda, ampak naj vam prišepnemo skrivnost: me, punce z Odprte kuhinje, zares cenimo njene recepture in knjigica Vse sladko, ki je izšla lani, je pri nas že vsa obrabljena in popackana z madeži masla, ki dokazujejo redno uporabo.

Od vseh teh žensk se kot gospodinje in kuharice najhitreje in zlahka poistovetimo ravno z Rachel Allen, zato smo izbrale te začinjene piškote, ki močno spominja na domačega prijatelja, vsakdanjo poslastico toliko družin.

Sestavine



  • 100 g moke, dodatno za posipanje

  • 100 g sladkorja v prahu

  • žlička pecilnega praška

  • 1/2 žličke mletega cimeta

  • 1/2 žličke muškatnega oreščka

  • 80 g bele čokolade, nasekljane

  • 50 g suhih brusnic, grobo nasekljanih

  • 50 g kandirane pomarančne lupine, grobo nasekljane

  • stepeno jajce


Priprava


1. Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija.

2. V veliko skledo presejemo moko, sladkor, pecilni prašek in začimbe. Dodamo čokolado, brusnice, kandirano pomarančno lupino in dobro premešamo, nato primešamo stepeno jajce, da nastane mehko testo. Pomokamo si dlani, testo zvrnemo na rahlo pomokano delovno površino in oblikujemo klobaso, dolgo približno 30 in široko 3 cm.

3. Položimo na pekač in pečemo okoli 25 minut, da testo porjavi in se ravno strdi, vzamemo iz pečice in pustimo, da se na rešetki hladi 5 minut.

4. Narežemo na pol centimetra debele rezine, jih s prerezano stranjo položimo na pekač in pečemo še 10 minut.

5. Vse piškote na pekaču obrnemo, vrnemo v pečico in pečemo še 10 minut. Na obeh prerezanih straneh naj bodo zlato rjavi.

6. Ohladimo na rešetki in shranimo v neprodušno zaprto škatlo, v kateri se obdržijo dva tedna.

Fotografija: iz knjige Vse Sladko
Datum Objave: 6.12.2019 ob 11:12

Več iz te teme:

piškotiRachel Allen

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja