Odprta Kuhinja

Zapečena polenta s paradižnikom in sirom

Odpri galerijo
A+   A-
Lahka jed polnega okusa.



Priprava: 15 minut; čas peke: 20–25 minut.

Sestavine


- 250 g instant koruznega zdroba za polento
- žlička soli
- čebula
- 2 žlici oljčnega olja
- pločevinka vloženega paradižnika
- glavica česna
- pol kozarca vina
- manjši korenček
- rožmarin, timijan, origano, sol, poper
- 250 g poltrdega sira

Priprava


1. Polento skuhamo v vreli slani vodi po navodilih na embalaži v razmerju 1:3. Kuhano naložimo v oplaknjen manjši in višji pravokoten model kot za kolače, kjer naj se ohladi. To lahko naredimo tudi dan poprej.

2. Za omako na olju v kozici prepražimo narezano čebulo, česen, paradižnik, nariban korenček, solimo, popramo, prilijemo vino in pokrito kuhamo 10 minut.

3. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

4. Ohlajeno polento narežemo na centimeter debele rezine. Sir narežemo na rezine ali grobo naribamo.

5. V model v plasteh naložimo polento, omako in sir, na vrhu naj bo sir.

6. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut.

7. Ponudimo kot samostojno jed z zeleno solato s trdo kuhanim jajcem.
Naredimo vnaprej: Če imate možnost jed pogreti, potem lahko, seveda.

Fotografija: Krištof Koman
Preverite še: Hitra jogurtova štruca, ki dolgo zdrži
Datum Objave: 22.3.2019 ob 13:03

Več iz te teme:

sirpoletna

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.