Zavihane palačinke s špinačo, gobami in jajcem
Odpri galerijo
A+ A-
Vam kdaj ostanejo palačinke? To je odličen način, kako si jih lahko privoščite še naslednji dan.
Zavihane palačinke s špinačo, gobami in jajcem
Navedene količine so za 4 osebe. Za pripravo lahko uporabite ostanek ali pa spečete sveže palačinke. Priporočamo ta recept, da bodo vedno odlično uspele.
- 300 g šampinjonov
- žlička masla
- strok česna
- 200 g špinače
- sol, poper in muškatni orešček
- 4 palačinke
- 4 jajca
- sir čedar
Priprava
1. Pečico vključimo na 200 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.
2. Gobice narežemo in popražimo na maslu. Ko voda izhlapi, dodamo stisnjen česen in špinačo. Solimo in pomešamo. Ko špinača oveni, začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.
3. Zelenjavo razporedimo po palačinkah, a ne povsem do roba, kajti tega bomo zavihali z vseh štirih strani proti sredini. Posujemo z naribanim sirom in v sredini nadeva naredimo jamice, da vanje ubijemo jajca.
4. Palačinke pečemo tako dolgo, da beljak zakrkne, nekje od 15 do 18 minut, odvisno od pečice.
Namig: Najboljše so še tople, a navdušijo tudi že ohlajene.
Priporočamo še: Krompirjeva solata s fižolom in bučnim oljem
Partner projekta je Bonami.si.
Fotografije: Mateja Delakorda
Datum Objave: 3.11.2023 ob 07:11